Svi smo je voleli u seriji "Divlja ruža": Bila je najpoznatija LATINA, život je nije mazio, a o tragičnom kraju glumice Edit Gonzalez, se priča do dan danas!

Vesti 10.12.2021 19:30 0

Neki će čak reći da je njen život bio prava sapunica

Svi smo je voleli u seriji "Divlja ruža": Bila je najpoznatija LATINA, život je nije mazio, a o tragičnom kraju glumice Edit Gonzalez, se priča do dan danas!

Printscreen/Youtube

Editu Gonzalez, naša je publika upoznala još u seriji "Divlja ruža" koja se snimala 1987. godine. Od tada smo je gledali u mnogim sapunicama, a neke od najupečatljivijih bile su "Salomé", "I bogati plaču" i "Doña Bárbara".

Iako je oživela mnoge likove iz najpopularnijih latinoameričkih serija, Edita je preminula u 54. godini života posle duge i teške borbe protiv kobne bolesti. Međutim njen život obeležili su mnogi izazovi, putovanja, ljubavni jadi - a neki će čak reći da je njen život bio prava sapunica!

Baš kao u svakoj sapunici, pošto je konačno upoznala čoveka iz snova, osnovala porodicu i postala najveća televizijska zvezde Meksiku, stigla je najteža dijagnoza.

U junu 2019. godine, svi su ostali u šoku kada je na Tviteru, isplivala vest da je Edita preminula, a tešku vest je saopštila njena koleginica Leticia Kalderon, našoj publici najpoznatija po ulozi Esmeralde u istoimenoj seriji.

 

Leticia je glumicu zvala Güera (Belkinja), a baš zbog toga njen tvit je bio još bolniji.

- Güera, nedostajećeš nam! Nema težeg bola od onog koji oseća tvoja mama, koju grlim svom svojom ljubavlju - napisala je potresena Kalderonova, pošto je Edit izgubila borbu protiv raka jajnika.

Glumica je tri godine vodila tešku bitku protiv karcinoma, koji nije uspela da pobedi ni nakon nekoliko operacija limfnih čvorova i histerektomije.

Od malena je znala da će biti glumica

Edit je kao dete živela u glavnom gradu Meksika, gde je od malih nogu učestvovala u školskim predstavama, igrala je manje uloge u televizijskim serijama to jest telenovelama. Po završetku osnovnog obrazovanja otišla je u Njujork i Pariz na studije glume.

Međutim, početkom osamdesetih, vratila se u Meksiko gde je uspela da dobije nekoliko boljih uloga koje su joj pomogle da se progura u ovoj industriji, a kao šlag na torti, dobila je i ulogu u čuvenoj sapunici "Divljem srcu" (Corazón salvaje) i od tad je godišnje snimala po nekoliko serija, uz poneki film.

 

Njen privatan život bio je pravi skandal

Iako nije želela da govori u javnosti skoro ništa o svom privatnom životu, paparacoi su uspeli da otkriju da je 2004. godine ostala u drugom stanju i da će biti samohrana majka! Ona je u avgustu iste godine donela na svet ćerku Konstancu, a četiri godine kasnije otkriveno je da je otac glumičinog deteta meksički političar Santijago Kril. 

Tokom jednog intervjua 2012. ona je saopštila da je jednom prilikom doživela pobačaj i da je će je to boleti zauvek.

- Izgubila sam jedno. Toliko mi je žao... To je nešto što boli, što će uvek boleti - rekla je glumica.

Edit je 2010. godine rekla "da" meksičkom ekonomisti Lorencu Lazu Margainu, s kojim je ostala do kraja života. Tada nisu ni slutili šta će uslediti nepunu deceniju kasnije!

 

Dijagnoza koja je poremetila sve

Edit je 2016. dijagnostikovan rak jajnika u četvrtoj fazi. Iako je imala nekoliko operacija i bila uporna i istrajna, preminula je u podne 13. juna 2019. godine.

Na večni počinak ispratili su je brojni članovi porodice, prijatelji i kolege, a sahranjena je pored svog oca u mestašcetu u blizini Meksiko Sitija.

Komentari (0)
Loading