Odbile da OBUKU BIKINI, pa žestoko KAŽNJENE: Pevačica Pink odlučna da pomogne Norvežankama, zbog ove stvari je BESNA KAO RIS!

Vesti 29.07.2021 10:24 0

Pevačica Pink je spremna da pomogne norveškoj reprezentaciji u njihovoj borbi na Olimpijskim igrama

Odbile da OBUKU BIKINI, pa žestoko KAŽNJENE: Pevačica Pink odlučna da pomogne Norvežankama, zbog ove stvari je BESNA KAO RIS!

Tanjug/Ap

41-godišnja pevačica i tekstopisac Pink, podržala je norvešku reprezentaciju na Tviteru u subotu nakon što je kažnjena zato što su devojke nosile šorc umesto bikinija na utakmici protiv Španije.

Pevačica je čak napisala da bi "rado platila" kaznu koja je izrečena rukometašicama.

 

 

U petak je norveška reprezentacija u rukometu na pesku objavila fotografiju svojih reprezentativki u crvenim šorcevima pred mač sa Španijom.

 

 

Nakon što su članovi iz rukometne reprezentacije primetili tvit koji je Pink izbacila, na svom instagram storiju su napisali "VOV! Hvala puno na podršci."

Podršku sportistkinjama nije izrazila samo Pink, kazni se suprotstavila i teniska legenda Billie Jean King .

 

 

- Norveška ženska reprezentacija u rukometu na pesku suočena je sa novčanom kaznom zbog želje da nosi šorc umesto bikinija - napisala je ona i onda naglasila - Muška ekipa nosi kratke šorceve ... Seksualizacija sportistkinja mora biti zaustavljena.

Propisi definišu odeću u kojoj mogu da se pojave rukometaši. Rukomet na pesku zahteva sportski grudnjak i gaćice čija dužina ne sme biti duža od 10 cm . Poređenja radi, ista pravila navode da muškarci mogu nositi široke šorceve do kolena i jednako široke majice.

Izgleda da nema razloga zašto bi žene trebale da nose odeću koja otkriva telo. Novčanu kaznu norveškom timu izrekla je Disciplinska komisija Evropske rukometne federacije ( EHF).

Komentari (0)
Loading