Škola mu brani da ima PRIJATELJE: Kejt Midlton i Vilijam razmišljaju da OSMOGODIŠNJEG sina pošalju daleko od njegovog doma!

Vesti 01.08.2021 16:00 1

Konačno se zna kako će izgledati sudbina princa Džordža koji je nedavno napunio osam godina

Škola mu brani da ima PRIJATELJE: Kejt Midlton i Vilijam razmišljaju da OSMOGODIŠNJEG sina pošalju daleko od njegovog doma!

EPA

Informacije o daljem obrazovanju unuka Elizabete II upravo su se pojavile u medijima u Velikoj Britaniji. Kaže se da kraljevska porodica razmatra i da ga smeste u dom ovog univerziteta. On se nalazi izvan Londona. Hoće li se mali princ uskoro iseliti iz kuće?

Princ Džordž , ili bolje rečeno Njegovo Veličanstvo Džordž  Alekander Louis, najstarije je dete princa Vilijama i Kejt Midlton. Trenutno je na trećem mestu po britanskom prestolu posle svog dede - princa Čarlsa i njegovog oca. Dečak, koji sada ima osam godina, sedeo je na "prestolu"sa svojim slavnim roditeljima od prvih nedelja svog života. Već neko vreme povremeno se pojavljuje, ali sve češće, sa njima na zvaničnim nastupima. Ali on je i dalje "običan" Džordž koji se uči kućnim poslovima , uživa u igri sa mlađom braćom i sestrama, kuvanju sa mamom ili navijanju za igre koje gleda sa tatom. Džordž dugo nije znao da će u budućnosti biti naslednik prestola. Britanski stručnjaci naglasili su da će Vilijam i Kejt postepeno pripremati sina za ulogu koju će jednog dana preuzeti.

- Oni se brinu da njihovo troje dece oseća da su jednaki i da se prema njima jednako postupa - rekla je u intervjuu za časopis "OK!" Katie Nikol.

Kako i dolikuje pravom aristokrati, mali princ može računati na veliko obrazovanje. Sa tri godine, dečak je počeo da pohađa školu u Norfolku. Trenutno je učenik prestižne škole "Tomas's Battersea" u južnom Londonu i ide sa šestogodišnjom sestrom Šarlotom.

- Džordž je zaista srećan u školi. Njegov nadimak je PG (od" Prince Džordža "). Sviđa mu se i nema posebne "gužve" oko njegovog porekla - otkrio je u intervjuu za "Vaniti Fair" otac jednog od učenika škole. Program čuvene škole za elitu uključuje predmete poput francuskog, istorije, geografije, računarstva i matematike. Osim toga, učenici uče umetnosti razgovora i plesa, za koje se kaže da ih najviše vole sin Vilijama i Kejt. Priča se da je osećaj za ritam nasledio od svoje bake, princeze Dajane, koja je u mladosti takođe redovno pohađala balet.

Princ Džordž će se iseliti iz Londona? Uključen je internat

Zanimljiva je činjenica da u "Tomas Batterseau" učenici ne mogu imati najbolje prijatelje. Kako objašnjavaju nadležni u ustanovi, svako dete mora biti jednako tretirano. Niko nema pravo da se oseća izolovano, pa se zato manje voli. Nezvanično, međutim, kaže se da je Džordžov omiljeni pratilac tokom časova njegova manje poznata rođaka Maud Vindsor, ćerka lorda Fredericka Vindsora i Sofije Vinkleman. Da li će nedostatak vezanosti za druge učenike biti od koristi malom princu u kasnijim fazama njegovog obrazovanja? U britanskim medijima pojavila se informacija da vojvoda i vojvotkinja od Kembridža razmatraju da li će svog najstarijeg sina poslati u internat. Da li to znači da će osmogodišnjak uskoro napustiti Kensingtonsku palatu i iseliti se iz porodične kuće ?

 

 

Prema Daili Star -u, ubrzo nakon osmog rođendana princa Džordža, Kejt i Vilijam započeli su razgovore o novoj fazi školovanja za dečaka i ... preseljenju u Berkšire . Kako je objavljeno u britanskoj štampi, sin iz Kembridža bi mogao krenuti očevim stopama i preseliti se u internat. Podsetimo se da je Vilijam imao osam godina kada je počeo da pohađa prestižnu školu Eton, kao i njegov brat princ Hari. 

Ništa još nije odlučeno. Naravno, Kejt i Vilijam su možda odlučili da zadrže decu u "Tomas's Battersea" školi, ali su nedavno posetili škole u ​​oblasti Berkpira, kako mnogi kažu. Raspitivali su se za objekat u Berkšireu za njihovu decu i za obližnje domove. 

Dugo se govorilo da Vilijam i Kejt ne planiraju da ostanu trajno u prestonici . Međutim britanski portali, naglašavaju da će Kensingtonska palata, koja se nalazi tik uz Hide Park, ostati njihova baza u Londonu čak i nakon krunisanja Čarlsa, kada postaju princ i princeza od Velsa. Štampa spekuliše, međutim, da Vilijam i Kejt razmatraju iznajmljivanje kraljevskog privatnog imanja u Vindzoru, želeći da budu bliže svom sinu.

Ako bi se preselili u oblast Berkšire, imali bi pri ruci Kejtine roditelje. Midltovi žive u Buckleburi Manor -u. Ovo je gruzijska vila, prostire se na 18 hektara. Zanimljivo je da je upravo ovde mali princ Džordž proveo prve nedelje svog života. 

Škola mu brani da ima PRIJATELJE: Kejt Midlton i Vilijam razmišljaju da OSMOGODIŠNJEG sina pošalju daleko od njegovog doma!

EPA

 

Kako će izgledati budućnost osmogodišnjeg princa? To nije poznato. Najverovatnije je, međutim, da ako se Džordž preseli u Berkšir, porodica će ostati u Londonu za vreme trajanja školskog roka, opredeljujući se za nedeljni ili tzv. fleksibilan internat. Radujemo se što ćemo čuti više o malom prestolonasledniku. Mislite li da je odlazak deteta u ovim godinama dobra ideja?

 

Komentari (1)
Loading
NN
20.06.2022 11:51

Kada se već bavite, i to ovako opširno, kraljevskim porodicama, mogli bi znati , i vi i vaši nestručni prevodioci da prinčevi ne nose titulu Veličanstva, nju ima samo kraljica, a prinčevi, stariji i mlađi i ostali članovi dinastije Visočanstva! To se odlično razlikuje i u engleskom jeziku, što zači da je prevodilac nestručan i ne zna osnovne stvari o monarhiji!