Njeno ime je "VERA", a posle prve MEDALJE desilo se nešto NEVEROVATNO: Juče je pokorila Tokijo, a njena priča je prava POBEDNIČKA!

Najžena Vesti 07.08.2021 10:31 0

Kenijska atletičarka Fejt Kipjegon osvojila je zlatnu medalju na 1.500 metara i oborila rekord na Olimpijskim igrama.

Njeno ime je "VERA", a posle prve MEDALJE desilo se nešto NEVEROVATNO: Juče je pokorila Tokijo, a njena priča je prava POBEDNIČKA!

Profimedia

Prva velika medalja desila joj se na Olimpijskim igram u Rio de Žaneiru. 

Njena priča krajnje je inspirativna, a mnogo je iznenadila njena sudbina i verovanja koja se povezuju za ovu kenijsku trkačicu. 

Naime, ceo svet je bio svedok njene zlatne medalje u Riu na igrama, ali ne i njeni roditelji. U mestu odakle je Fejt tada nije bilo struje. Meštani sela veruju da je Fej (Faith - vera) donela sreću i celom mestu gde je rođena. Samo godinu dana kasnije, 2017. godine, mesto dobija struju, a njena porodica konačno može da isprati svoju "zlatnu ćerku" kako osvaja zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu  i tako postaje jedna od tri žene u istoriji kojima je pošlo za rukom da objedine zlatne medalje na toj deonici. 

Juče su gledali kako osvaja još jedno odličje, ali i obaranje olimpijskog rekorda. 

Zlatnu medalju sa Olimpijskih igara posvetila je svoj ćerci. 

- Ovo je prva zlatna medalja koju sam osvojila kao majka, s toga ovo odličje posvećujem svojoj ćerki. Mnogo sam ponosna i srećna, zato ova medalja pripada njoj - rekla je Fejt na konferenciji za novinare odmah nakon ceremonije dodele medalja.

Komentari (0)
Loading