Filip Filipović je zvanično NAJBOLJI vaterpolista na SVETU: Ovo je njegova supruga Sanja koja se zbog ljubavi odrekla sportske karijere

Vesti 30.12.2021 09:41 0

Najbolji vaterpolista na svetu već nekoliko godina, Filip Filipović ne niže uspehe samo na profesionalnom planu, već i na privatnom. On je ponosni otac Vuka i Une

Filip Filipović je zvanično NAJBOLJI vaterpolista na SVETU: Ovo je njegova supruga Sanja koja se zbog ljubavi odrekla sportske karijere

Tanjug/Ap

U odlučujućoj utakmici za plasman u finale Olipmpijskih igara, junak pobede protiv Španije je bio naš najtrofejniji reprezentativac i kapiten Filip Filipović, koji je postigao odlučujući gol.

Meč su obeležile i sudijske nepravde, ali ni to nije moglo da zaustavi naše "delfine", koji su ponovo pokazali da su najjači kada je najpotebnije.

Još jednom je čuveni srpski inat došao do izražaja.

- Ovo nije iznenađenje i ovo je samo pokazatelj da i kad su neke okolnosti protiv vas, kad verujete do kraja, kad verujete u svog saborca, uz veru u Boga sve može da se desi - rekao je Filipović srpskim izveštačima u Tokiju.

 

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Grčku (13:10) u finalu Olimpijskih igara.

Ovo su priznanja koje je kapiten Filip Filipović zaslužno osvojio:

 

Filip Filipović ne niže uspehe samo na profesionalnom planu, već i na privatnom.

Supruga Filipa Filipovića, Sanja, je u januaru 2021. na svet donela ćerkicu. Sanja i Filip već imaju sina Vuka.

Bračni par je odlučio da devojčici daju ime Una.

Inače, ime Una je latinskog porekla i ima značenje "jedna, jedinstvena". Latinska reč "una" je logično koren mnogih reči, kao što je na primer i "univerzum", "unity" (jedinsvo), "unique" (jedinstvena) itd.

U svakom slučaju ime simbolizuje jedinstvenost i posebnost.

Sanja Filipović, poznatije je pod devojačkim prezimenom Hanušić, je mogla da napravi mnogo u odbojci, ali se odrekla svoje profesionalne karijere zbog ljubavi prema Filipu.

Ipak, ona se sportske slave odrekla i da bi sa suprugom Filipom Filipovićem uživala u skladnom sportskom životu.

Filip Filipović je zvanično NAJBOLJI vaterpolista na SVETU: Ovo je njegova supruga Sanja koja se zbog ljubavi odrekla sportske karijere

Blic.rs

 

- Sanja je sve podredila mojoj karijeri, stavila je sebe u drugi plan i večno ću joj biti zahvalan na tome. U jednom trenutku sve je moralo da se stavi na tas i dobro razmisli. Nisam bio u mogućnosti da bilo šta rizikujem, hteo sam da nastavim karijeru, a ona je ponela najveći teret - rekao je svojevremeo najbolji srpski vaterpolista Filip Filipović.

- Pa dobro… Kad vam je žena odbojkašica - morate da imate opuštenu ruku. Nešto sam naučio od nje za sve ove godine - kazao je kapiten reprezentacije Srbije uz osmeh na licu, naravno mislivši na svoju suprugu Sanju Filipović.

Naravno, da Sanja više i ne razmišlja o povratku na teren, ali kondiciju održava kao i vitku liniju, a odbojku nije zaboravila tako da bi vrlo lako mogla da se vrati i odigra neku sezonu, možda čak i u reprezentativnom dresu. Pored toga izgleda perfektno, što je dokaz da žene iako se posvete porodici ne moraju da zapostave ostale segmente života.

Komentari (0)
Loading