"Gospođo, MUŽ ima pravo da vas bije JEDNOM GODIŠNJE" Jeziva ispovest poznate rukometašice ledi krv u žilama, ali i podseća koliko je važno da svaka žena bude hrabra!

Najžena Vesti 19.12.2021 08:30 0

Najbolja rukometašica Irana nestala je tokom SP u Španiji i zatražila politički azil.

"Gospođo, MUŽ ima pravo da vas bije JEDNOM GODIŠNJE" Jeziva ispovest poznate rukometašice ledi krv u žilama, ali i podseća koliko je važno da svaka žena bude hrabra!

Printscreen/Instagram

Sve češće se dešava da tokom velikih sportskih događaja nestaju sportisti iz siromašnih zemalja. Vole sport, žele njime da se bave, ali kako bi obezbedili bolju budućnost sebe i svoje porodice - nekada se odluče i da se "izgube" tokom turnira i ostanu u zemlji domaćina.

Tako je tokom Svetskog prvenstva u rukometu za žene u Španiji nestalo nekoliko sportistkinja. Ni traga ni glasa nema od pet rukometašica Kameruna, ali i najbolje igračice Irana.

U pitanju je Šagajeg Bapiri (30) koja je blistala u dresu Irana, međutim njena reprezentacija je turnir završila na pretposlednjem mestu, a ona je odlučila da se ne vrati kući. Odlazak na Svetsko prvenstvo u Španiju bio joj je samo način kako bi zatražila azil pošto je u Iranu "nevidljiva".

Tako nijedna TV stanica iz Irana nije emitovala nastup rukometašica, pošto i inače ne prenose sportska takmičenja kod dama, dok Bapiri ističe i da su ih pred polazak ismevali.

"Samo ćete nas brukati, bolje da ne idete...", navodno su joj rekli navijači.

Nakon što je Bapiri "nestala" u Španiji, zatražila je politički azil, a potom se oglasila za "Glas Amerike". Ispričala je potresne detalje koje svet do sada možda nije znao, kao i sa kakvim sve problemima se nosila pošto je odlučila da se bavi rukometom u Iranu.

"Naša noćna mora počela je i prije odlaska na Svetsko prvenstvo. Kada je objavljen popis pozvanih igračica, nedostajale su dve najbolje rukometašice koje imamo u Iranu. Bila sam šokirana. U početku sam mislila da je to samo greška Saveza. Konačno, kasnije se na ovu temu pojavio i tekst u kojem se opravdano kritikovao izostanak dve devojke. Ovaj tekst je podeljen na društvenim mrežama i ja sam se složila sa onim što je napisano, zbog čega sam isti test 'lajkovala', kao i neke druge rukometašice. Sledećeg dana predstavnik našeg Saveza je počeo da nas napada i da viče. Pretili su nam da ni mi nećemo otići u Španiju na Svetsko prvenstvo i da će nas obrisati sa spiska. Na kraju sam ja počela da govorim. Rekla sam da ne mogu tako da nas tretiraju zbog jednog lajka i zbog našeg mišljenja", rekla je rukometašica Irana.

Komentari (0)
Loading