NOVOGODIŠNJI kolačići po receptu Ane Ivanović: Bivša teniserka se pohvalila svojim KULINARSKIM umećem, a poslastica izgleda FENOMENALNO

K.Ć Vesti 19.12.2021 11:16 1

Bivša teniserka, Ana Ivanović često na svom Instagram profilu sa svojim fanovima deli fotografije iz privatnog života

NOVOGODIŠNJI kolačići po receptu Ane Ivanović: Bivša teniserka se pohvalila svojim KULINARSKIM umećem, a poslastica izgleda FENOMENALNO

Printscreen/Instagram

Ana je ovog puta odlučila da nas obraduje specijalnim receptnmom za novogodišnje kolačiće.

Ponosni roditelji trude se da novogodišnje i božićne praznike učine posebnim za svoje dečake, a u njihovom domu već uveliko vlada praznična atmisfera.

Ovoga puta mama i tata izabrali su i okitili jelku, a pažljivo biraju poklone koje će njihovi sinovi otvarati 31. u ponoć.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Pored toga što su se potrudili oko dekoracije, Ana je pripremila omiljene novogodišnje kolačiće za svoju porodicu, a recept je podelila sa svojim pratiocima na Instagram profilu.

- Pratite ovaj neverovatni recept za "božićno drvce slatkiš" korak po korak i javite mi da li ste uživali u njemu koliko i moja porodica i ja - napisala je Ana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Sastojci:

  • 300 g banana
  • 160 ml bademovog mleka
  • 100 g oljuštenog susama
  • 2 kašičice soka od jabuke (jabukovače)
  • 110 g meda (često ga smanjim, pošto su banane dovoljno slatke)
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile 
  • 240 g zobi
  • 60 g blanširanog badema
  • 2 kašičice prašaka za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180C. Pomešajte bananu, mleko, susam, sok od jabuke, med i vaniliju dok ne postane veoma glatka smesa.

Dodajte preostale sastojke osim zobi i ručno umutite. U mikseru umutite zob dok ne postane brašno, dodajte u smesu i dobro izmešajte. Sipajte testo u željene oblike božićnih kolačića na pleh namazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite da odstoji i ohladi van rerne. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte!

Komentari (1)
Loading
Ljiljana
19.12.2021 14:09

Po tradiciji u Nemackoj,posebno u Bavarskoj gde zivim duze od 20 god.,prave se ti suvi ,sitni ,razlicitog oblika kolacici koji se zovu Pletzheni. Znaci ,takva vrsta posluzenja je kod Nemaca bitna za njihov katolicki Bozic!Ne za novu godinu! Svaki narod ima svoje obicaje.