Sve što treba da znate o KUPKI ako želite kvalitetan SAN: Naučnici znaju sve odgovore, a na vama je da se pridržavate PRAVILA!

Vesti 04.01.2022 21:20 0

Verovali ili ne i kupanje je postalo nauka

žena

unsplash.com

Biomedicinski inženjeri na Univerzitetu Teksas u Ostinu su  pronašli način da ljudi bolje okupaju. Protokoli sistematskog pregleda – metoda koja se koristi za traženje i analizu relevantnih podataka – omogućila je istraživačima da analiziraju hiljade studija koje povezuju pasivno zagrevanje tela na bazi vode, ili kupanje i tuširanje toplom/toplom vodom, sa poboljšanim kvalitetom sna. Istraživači su otkrili su da kupanje 90 minuta u vodi temperature od 40 do 43 stepena Celzijusa pomaže ljudima da ostvare najkvalitetniji san.

Sve što treba da znate o KUPKI ako želite kvalitetan SAN: Naučnici znaju sve odgovore, a na vama je da se pridržavate PRAVILA!

Pexels

 

 

-Kada smo pregledali sve poznate studije, primetili smo značajne razlike u pogledu pristupa i nalaza - rekao je Šabab Hajhej, dr. kandidat na Katedri za biomedicinsko inženjerstvo i glavni autor rada. „Jedini način da se tačno utvrdi da li se san zaista može poboljšati bio je da se kombinuju svi prošli podaci i sagledaju na drugi način."

Kupanje u ovo vreme i uz tačnu utvrđenu temperaturu vode može da vam pomogne da zaspite u proseku 10 minuta brže nego što je to uobičajeno.

Kada je reč o nuspojavama, ima ih jako malo, pa se navodi da bi nešto toplija vodom mogla da isuši i iziritira vašu kožu i da bi ovu tehniku trebalo da izbegavate samo ako vam je koža baš iziritirana.

 

 

Komentari (0)
Loading