Ispipajte STOMAK i SAZNAJTE da li ste u OPASNOSTI: Ovaj brzi TEST otkriva da li vam prete INFARKT ili ŠLOG!

Vesti 10.01.2022 11:32 0

Infarkt i šlog direktno su povezani sa obimom stomaka i količinom sala

Ispipajte STOMAK i SAZNAJTE da li ste u OPASNOSTI: Ovaj brzi TEST otkriva da li vam prete INFARKT ili ŠLOG!

Pexels

Salo na stomaku može biti apsolutno bezopasno. Međutim, to nije uvek slučaj, a lekari nas uče kako da prepoznamo rizik. Naše telo prirodno sadrži sloj masnoće ispod kože,zahvaljujući tom sloju održavao temperaturu i to je sasvim u redu. Pored ove vrste sala postoji i drugi tip, koji nosi ozbiljan zdravstveni rizik.

Nakupljanje masnih naslaga na stomaku može da izazove mnogobrojne probleme, a većina nije upoznata sa činjenicama i nema odgovor zašto je to tako! "Salce" koje se nalazi pod kožom je normalno, ali ono koje se skuplja u abdomenu nije. Ono kreće da  okružuje organe kao što su creva, želudac, pankreas i jetra, a nalazi se uznemirujuće blizu srca. Kako  ove naslage vremenom postaju sve veće, postoji šansa da svi ti organi prestanu normalno da funkcionišu, pa čak i da otkažu.

Masne naslage utiču na  hormone, izazivajući hormonski disbalans, a telo postaje podložnije infekcijama. Rezultat svega ovoga je povećan rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2. Ova masnoća može i da otpusti masne kiseline+ u organe koji se nalaze blizu nje. To će potom rezultirati povišenim holesterolom tipa LDL, odnosno "lošim", smanjenim "dobrim" HDL holesterolom, sporijim varenjem masti i povišenom insulinskom rezistencijom.

Neki organi neće dati simptome, a prvi među njima je jetra. Zato je veoma  važno da povedete računa i utvrdite da li su masne naslage prešle u opasnu fazu.

Izmerite struk

Ispipajte STOMAK i SAZNAJTE da li ste u OPASNOSTI: Ovaj brzi TEST otkriva da li vam prete INFARKT ili ŠLOG!

unsplash.com

 

Postoji jednostavna računica koja pokazuje da li imate previđe sala na stomaku.

Stanite pravo i opustite stomak, nemojte ni slučajno da ga uvlačite. Uzmite metar i izmerite obim struka oko pupka. Potom izmerite kukove na najširem delu. Podelite obim struka obimom kukova. Ako ovaj broj prelazi određeni procenat, to znači da ste u većem ste riziku od srčanog i moždanog udara i da je pravo vreme za dijetu.

Za žene je granica zdravog procenta 0.85,a za muškarce 0.95. Sve preko toga značajno povećava rizik od srčanih bolesti!

 

Komentari (0)
Loading