Cela PORODICA se zarazila za vreme praznika: Gordana je sada OTKRILA koji se SIMPTOM prvi javio kod svih članova porodice!

Vesti 13.01.2022 08:15 0

Gordana B. (49) iz Šibenika ispričala je kako je njena porodica podnela Omikron, novi soj Korona virusa, koji se širi munjevitom brzinom

Cela PORODICA se zarazila za vreme praznika: Gordana je sada OTKRILA koji se SIMPTOM prvi javio kod svih članova porodice!

Profimedia

Kako se Omikron razlikuje od ostalih sojeva, mnogo je onih koji su zainteresovani da čuju iskustva iz prve ruke.

Gordana B. je  za Slobodnu Dalmaciju  ispričala kako je prošla njena porodica nakon što su se svi članovi zarazili korona virusom za Novu godinu. Kako je navela, prvi simptom bio je bol u grlu.

-Prvo je ćerka došla iz Splita s grloboljom, mislili smo da je prehlada dok joj nije skočila temperatura. Onda je i mene počelo da grebe grlo, pa supruga, a na kraju i svekra. Trajalo je to dva, tri dana. Drugi simptomi nisu nam bili isti, mene je najviše uhvatila malaksalost i bol u donjem delu leđa, a supruga i ćerku sinusi i glavobolja - saopštila je Gordana čija je cela porodica bila pozitivna na PCR testu. Naglasila je i da su svi vakcinisani dva puta.

-Ne bih uopšte rekla da su ovo slabiji simptomi, svi smo preležali nekoliko dana, a ja se još osećam slabo - kaže ona.

Zaraženi omikron sojem najčešće kao simptome navode bol i  grebanje u grlu, glavobolju, zapušene sinuse, noćno znojenje i noćnu groznicu, curenje nosa i kijanje. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorava i da, ukoliko primetite bledu, sivu ili plavičastu nijansu kože, usana ili noktiju potražite lekarsku pomoć jer to može da ukazuje na nizak nivo kiseonika u krvi.

Kod omikrona je inače i mala verovatnoća da ćete izgubiti čulo mirisa i ukusa, pa ne čekajte da se javi ovaj simptom kako biste se testirali. 

Obratite pažnju na noćno znojenje, bolove u donjem delu leđa i specifičnu glavobolju.

 

Komentari (0)
Loading