NAJPRE BUDITE NAJBOLJA SEBI Pet rituala koje morate da uvedete u NOVOJ GODINI!

Najžena Vesti 15.01.2022 10:20 0

Kreirajte život po svojoj meri i bićete neizmerno srećniji

žena

Shutterstock

Sa dolaskom nove godine volimo da rezimiramo staru. Ispisujemo koje su to navike koje želimo da promenimo od 1. januara, u čemu možemo biti bolji i produktivniji i kreiramo bucket list za godinu koja je pred nama.

Čini nam se da nam je nekada januarski entuzijazam jači od stvarnosti, te neke stavke sa to do liste ne ispunjavamo iz godine u godinu. Zagovornici smo toga da mali koraci prave velike promene, te vam predstavljamo 5 rituala koje ćete sa lakoćom uvesti u 2022. godini, a koji će napraviti velike promene u vašoj svakodnevici.

Odvojite momenat za sebe

Kuća, posao, deca, karijera, druženje sa prijateljicama – znamo, tempo nekada može biti veoma brz. Zato je važno da usporimo i udahnemo duboko. Upravo taj momenat koji odvojimo za sebe nahraniće našu dušu i telo i dati nam svežinu da nastavimo dalje sa elanom. Relaksirajuće masaže su dobar izbor tokom čitave godine, ali u ovom zimskom periodu imaju posebnu čar – kamin, sneg na prozoru i umirujući mirisi. Ako sada mislite kako su se praznici upravo završili i kako se vraćamo brzom tempu, te nije tako jednostavno pronaći vremena da posetimo profesionalnog fizioterapeuta, svoj mali ritual možete primenjivati i kod kuće. Naša preporuka je da se prepustite magičnim mirisima uz abp ulje za telo sa organskom lavandom. Ovo čarobno ulje može se koristiti za masažu, kao hidratantno sredstvo za telo, pa čak i kao ulje za kupanje. Poseduje izuzetnu snagu, tako da je dovoljno prsnuti ga samo nekoliko puta. Pomaže regeneraciji kože, omekšava i revitalizuje suvu kožu, a svojim čarobnim notama momentalno će vas odvesti do magičnih polja ove božanske biljke.

Unutrašnje okrepljenje

Gotovo svakodnevno pijemo kafu sa prijateljicama i koleginicama, a čini nam se da ponekad nepravedno zapostavljamo napitak čisti i okrepljuje naš organizam. Blagodeti biljnih čajeva su brojne, a šoljica dnevno u mnogome može pomoći kod varenja, stresa ili za usporavanje starosti organizma. Blagodeti lavande poznate su od davnina, te su stari Rimljani dodavali lavandino ulje u kupke, dok su ga Grci koristili u lekovite svrhe. Čaj od lavande pomaže u umanjivanju anksioznosti, otklanja umor, leči nesanicu i oporavlja oslabljen imunitet. Započnite svoj dan ovim napitkom i budite zdravi tokom čitave godine!

Nega kože

NAJPRE BUDITE NAJBOLJA SEBI Pet rituala koje morate da uvedete u NOVOJ GODINI!

unsplash.com

 

 

Kada govorimo o starenju kože prvo pomislimo na bore na licu. Neosporno je nega kože lica veoma važna, te i sami imamo rutinu koja ima više koraka nego što želimo da priznamo. Zato što nas lice prezentuje svetu posvećujemo mu veliku pažnju, međutim u 2022. godini ne smemo zaboraviti na negu kože tela. Abp bogata krema za telo pospešuje svežinu i uravnoteženost kože, a osetljivu kožu čini posebno glatkom i duboko hidriranom. Napravljena od prvoklasne organske lavande, ova krema se može koristiti i kao dnevna i kao noćna nega i pomaže da prirodna lepota vaše kože zablista u punom sjaju.

Voćka na dan

Možda nemamo svakog dana vremena da pripremamo zdrave obroke, možda čak ponekad i uživamo u malo začinjenijoj hrani, ali moramo napraviti balans. Iako se nam se možda čini da se ova stavka podrazumeva, da li ste zaista tokom prethodne dve praznične nedelje pojeli bar jednu voćku na dan? Ovaj ritual pomoći ojačaće vaš imunitet i poboljšati varenje, a uz to ćete na prirodan način uneti potrebnu dnevnu dozu vitamina. Win – win!

Slatki snovi

NAJPRE BUDITE NAJBOLJA SEBI Pet rituala koje morate da uvedete u NOVOJ GODINI!

unsplash.com

 

 

Da li ste čuli za 10-3-2-1 metod? Vrlo je jednostavno: 10 sati pred spavanje izbaciti kofein, 3 sata pred odlazak u krevet ne konzumirati hranu ili piće (osim vode), 2 sata pred spavanje nema više posla i jedan sat pre odlaska u krevet ne koristiti mobilni telefon, računar ili gledati televiziju. Dobar i kvalitetan san osiguraće svež izgled ujutru, lako ustajanje iz kreveta i bolju koncentraciju i produktivnost u toku dana. Naša dodatna preporuka pored 10-3-2-1 tehnike jeste da u krevet uronite uz inspirativne mirise koji će vas momentalno odvesti na neko magično mesto. Poprskajte jastuk 2 do 3 puta abp organskim sprejom od lavande i prepustite se mirisu koji opušta vaš um i telo.

Komentari (0)
Loading