TRI SIMPTOMA KOJA NAJAVLJUJU INFARKT Javljaju se 7 dana pre udara, a nijedan nije BOL u GRUDIMA!

Najžena Vesti 15.01.2022 12:30 0

Simptomi problema sa srcem bili su raznovrsni

TRI SIMPTOMA KOJA NAJAVLJUJU INFARKT Javljaju se 7 dana pre udara, a nijedan nije BOL u GRUDIMA!

Shutterstock

Simptomi srčanog udara nedelju dana pre infarkta mogu da zavaraju - nijedan nije bol u grudima!

Možda mislite da je nagli bol u grudima prvi simptom infarkta, ili naznaka da nešto nije u redu u srcem. Ali, studija koja je sprovedena nad pacijentima iz Kanade, Švajcarske i Amerike utvrdila je da su četiri simptoma mnogo češća oko sedam dana pre samog infarkta.

U istraživanju je obuhvaćeno više od hiljadu pacijenata koji su imali manje od 55 godina, i epizodu srčanih problema doživeli su između 2009. i 2013. godine. Oko dve trećine pacijenata bili su muškarci.

Simptomi problema sa srcem bili su raznovrsni. Najveći broj pacijenata prijavio je najmanje jedan neočekivani znak upozorenja, i to u nedelji pre nego što su doživeli problem iz opsega akutnog koronarnog sindroma.

Shutterstock

 

 

Ovaj termin koristi se za opisivanje čitavog niza poremećaja i problema izazvanih naglim smanjenjem dotoka krvi u srce, a među njima je i infarkt, piše Mondo.

Najčešći među simptomima bili su neobičan umor i iscrpljenost, problemi sa snom, i slabost ili osećaj neprijatnosti u ruci.

Simptome je imalo 85 odsto žena, ali nešto manje muškaraca - 72 odsto.

Samo je jedna četvrtina ispitanika prijavila da je osećala bolove u grudima. Studija je pokazala još jednu zanimljivu stvar, a to je da su žene većinski odmah potražile pomoć lekara, dok se na to odlučio značajno manji procenat muškaraca.

 

Komentari (0)
Loading