DA LI TREBATE DA SE ZABRINETE? Devet neprijatnih reakcija tela nakon odnosa sa partnerom koji deluju čudno

Naj žena Vesti 02.11.2021 21:33 0

Svi želimo da svaki se*s bude savršen - trebalo bi da bude prijatan, ali i lep i mirisan. U stvari, iza ovog fizičkog čina stoje različiti prizori, senzacije i mirisi na koje ponekad nismo spremni. I oni su sasvim normalni!

DA LI TREBATE DA SE ZABRINETE? Devet neprijatnih reakcija tela nakon odnosa sa partnerom koji deluju čudno

Shutterstock

Nemojte biti pod stresom ako je vaše telo učinilo nešto neobično. Život nije film. Telo menja svoj izgled tokom se*sa, ispušta mirise i može imati različite senzacije. Odnos je mnogo trenja, pritiska i naglih pokreta. Možete dobiti ozbiljnu povredu ili biti malo oštećeni - to je sasvim normalno.

Bojite li se da ste samo vi jedini? Pročitajte 9 stvari koje se događaju vašem telu nakon se*sa. Ne dozvolite da vam prirodne reakcije pokvare utiske nakon uspešnog odnosa.

1. Vaginalni zvuci

Kada povećate tempo tokom odnosa, može doći do neočekivane situacije. Kada se penis brzo ubaci u vaginu, u njemu se nakuplja prisilni vazduh. U nekom trenutku opuštanja ili orgazma, gasovi mogu izaći napolje i završiti u "prdećoj" vagini. Ne treba da vas je sramota! Ako trebate, možete objasniti partneru odakle je zvuk došao.

Osim toga, čak i da su u pitanju drugi gasovi, ne brinite. Pri tome reakcije mogu biti veoma različite.

2. Krv

Nemate menstruaciju i vidite krvarenje nakon se*sa? Dok su velike količine krvi definitivno razlog da se obratite lekaru, manje količine mogu biti sasvim normalne. Na to ponekad utiče trenje koje se povećava tokom intenzivnog odnosa. Vaginalna sluznica može biti malo oštećena. Osim toga, suviše dubok prodor npr. zbog velikog penisa može izazvati krvarenje.

Da biste izbegli takve povrede, uverite se da ste dovoljno vlažne!

3. Iritacije

Iritacije se mogu pojaviti ne samo u unutrašnjim zidovima vagine. Kada snažno trljate partnerove genitalije, koža može postati iritirana. Crvene tačkice i crvenilo intimnih dijelova posebno se povećavaju nakon uklanjanja dlaka. Obično se nemate čega bojati, ali ako ovo ne nestane i pogorša folikulitis, obratite se lekaru. Ili možete smisliti druge metode uklanjanja dlaka sa bikini zone.

5. Peckanje

Odavno je poznato da žene posle odnosa trebaju da izvrše malu nuždu. Zašto? Tokom odnosa, bakterije ulaze u uretru. Mogli biste završiti sa infekcijom urinarnog trakta, što bi moglo dovesti do učestalog mokrenja i peckanja. To može biti zaista bolno i može se stalno vraćati! Da biste to izbegli, piškenje nakon se*sa da delimično očistite otvor zavojnice.

U slučaju alarmantnog bola, posetite lekara.

6. Svrab

Koža počinje da vas svrbi nakon odnosa? Ovo najčešće ukazuje na alergijsku reakciju na mazivo, kondom ili se*sualnu igračku . Pitanje je materijala od kojih su ti proizvodi napravljeni. Možda lateks ili silikon nisu za vas? Važno je biti siguran, jer iako blago oticanje nije razlog za zabrinutost, teške alergijske reakcije mogu zahtevati medicinsku pomoć u budućnosti.

8. Loš miris

Kad smo već kod mirisa ... Se*s ih je pun. Na kraju krajeva, to je napor za telo, koji je povezan sa oslobađanjem znoja. Da se ​​razumemo, ne miriše uvek na ljubičice. Možda se vredi istuširati nakon zajedničkog se*sa?

Osim toga, postoje i druge telesne tečnosti, poput vaginalnog iscedka. Za neke je prijatan miris, za druge manje. Sve dok nije uznemirujuće i intenzivno - onda može ukazivati na bolest ili infekciju.

9. Plač

Jeste li ikada plakali nakon se*sa? Nemate čega da se plašite! Nakon odnosa možete doživeti talas različitih emocija, od besa do tuge i euforije. Sve se vrti oko naših hormona, koji polude tokom ovog fizičkog čina.

Zbog toga se neki od nas smeju nakon orgazma, a drugi plaču. Može čak doći i do naglog pada raspoloženja ili ljutnje. Iako se to dešava i savršeno je normalno, može biti i uznemirujuće. Ako vam je neprijatno, se*solog će vam objasniti šta to može značiti.

Brinete? Obratite se lekaru

Svi gore navedeni događaji mogu biti normalni i neinvazivni, ali ne moraju. Ponekad su oni dokaz postojećih bolesti ili infekcija. Ako ste zabrinuti zbog toga kako vaše telo reaguje nakon se*sa, obratite se lekaru.

Komentari (0)
Loading