Sve imate u svom špajzu ili kuhinji: Ove TRI NAMIRNICE pomoći će vam u borbi protiv TAMNIH FLEKA na licu!

T.Đ Vesti 23.01.2022 08:30 0

Ukoliko želite da se rešite tamnih fleka s lica, u tome vam najverniji saveznik mogu biti prirodna sredstva i mešavine.

Sve imate u svom špajzu ili kuhinji: Ove TRI NAMIRNICE pomoći će vam u borbi protiv TAMNIH FLEKA na licu!

Shutterstock

Iako je sasvim prirodan proces, hiperpigmentacija često smeta mnogim damama koje žele čisto i negovano lice.

Do hiperpigmentacije dolazi zbog pojačanog lučenja melanina, pigmenta koji daje koži, kosi i očima prirodnu boju, a melanin se stvara prekomerno zbog niza razloga: starenja, genetskih predispozicija, izlaganja suncu, zapaljenja, povreda, disbalansa hormona, akni...

Međutim, ovaj problem je moguće rešiti i bez skupocenih krema ili tretmana, na potpuno prirodan način, zahvaljujući namirnicama poput mleka, jabukovog sirćeta ili zelenog čaja.

Obično ili kiselo mleko

Obično ili kiselo mleko pokazalo se kao efikasan tretman u posvetljivanju tamnih fleka na licu, zahvljujući mlečnoj kiselini, sve popularnijem sastojku kozmetičkih proizvoda.

Preporučuje se da se komadić vate umoči u mleko, pa da se njim dobro protrlja tamna fleka, i to dvaput dnevno.

Jabukovo sirće

Sredstvo za čišćenje lica možete napraviti i od jabukovog sirćeta. Dovoljno je da u jednoj posudi pomešate jednake količine vode i jabukovog sirćeta, pa štapićem za uši ovu mešavinu natopite na tamnim flekama i ostavite da odstoji tako dva do tri minuta. Potom isperite lice mlakom vodom, i ponavljajte postupak dvaput dnevno.

Zeleni čaj

Istraživanja su pokazala da zeleni čaj može da ima depigmentirajući efekat kada se nanese na kožu. Ipak, još uvek nema dokaza da on može značajno da posvetli tamne fleke na licu, ali mnoge korisnice društvenih mreža kunu se da im je baš on pomogao.

NJihov savet je da kesicu zelenog čaja stavite u ključalu vodu na tri minuta, potom je izvadite i ostavite da se hladi. Nakon toga treba kesicom čaja protrljati tamne fleke i ponavljati ovo dva puta dnevno, dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Komentari (0)
Loading