Regulišu holesterol, a piju se pred SPAVANJE: Ovih 5 NAPITAKA će očistiti vaše krvne sudove, a JEDAN će vas IZNENADITI!

Vesti 25.01.2022 21:25 1

Mnogo je prirodnih načina da regulišete holesterol, ali kada su određeni napici u pitanju, najbolje da ih pijete uveče

čaj

unsplash.com

Ovo je lista napitaa, koji su blagotvorni kada je reč o vašim krvnim sudovima

1.Zeleni čaj. Zeleni čaj sadrži katehine i druga antioksidativna jedinjenja koja pomažu u snižavanju nivoa „lošeg“ LDL i ukupnog holesterola. Pazite samo da ne preterujete, jedna manja čaša će vam prijati pred spavanje.

2. Soja ima malo zasićenih masti. Zamena pavlake ili mlečnih proizvoda sa visokim sadržajem masti sojinim mlekom ili kremama može pomoći u smanjenju ili kontroli nivoa holesterola. Ovo naravno važi, ako uveče preferirate mlečne proizvode.

3. Sok od paradajza Paradajz je bogat jedinjenjem zvanim likopen, koje može poboljšati nivo lipida i smanjiti "loš" LDL holesterol. Pored toga, istraživanja sugerišu da prerada paradajza u sok povećava njihov sadržaj likopena. Sok od paradajza je takođe bogat vlaknima koja smanjuju holesterol i niacinom. Studija iz 2015. je otkrila da je 25 žena koje su pile 280 ml soka od paradajza dnevno tokom 2 meseca doživelo smanjenje nivoa holesterola u krvi. 

4. Smuti od šumskog voća Mnoge bobice su bogate antioksidansima i vlaknima, od kojih oba mogu pomoći u smanjenju nivoa holesterola. Konkretno, antocijanini, moćni antioksidansi u bobicama, mogu pomoći u poboljšanju nivoa holesterola. Bobice takođe imaju malo kalorija i masti.

5. Alkohol, pre svega crveno vino.Čini se da umerena konzumacija alkohola povećava nivoe „dobrog“ HDL holesterola. Umerena potrošnja podrazumeva ispijanje do 1 alkoholnog pića dnevno za žene i do 2 za muškarce. Uticaj alkohola na nivo holesterola u velikoj meri zavisi od faktora uključujući koliko neko pije, njegove godine i pol i vrstu alkohola koju konzumira. Međutim, obilno pijenje povećava holesterol i konzumiranje. Jedna čaša će vas uveče rasteretiti i neće biti pogubna po vaše zdravlje.

 

Komentari (1)
Loading
FIĆA
26.01.2022 10:15

SVE JE TO SUPER.. ALI NISTE SPOMENULI GLAVNU STVAR... A TO JE SIRUTKA.. ONA CISTI JETRU OD HOLESTEROLA.. OD TOXINA.. SIRUTKA I TO KOZIJA.. TO JE VRH.. IZ ISKUSTVA LIČNOG KAZEM