Mnoge holivudske dive se KUNU U OVAJ DORUČAK: Sadrži mali broj kalorija, reguliše nivo šećera u krvi i čisti creva

K.Ć. Vesti 25.10.2022 08:00 0

Ovsene pahuljice nutricionisti već decenijama sa dobrim razlogom preporučuju kao idealan doručak, jer su pune dijetalnih vlakana i snižavaju holesterol

Mnoge holivudske dive se KUNU U OVAJ DORUČAK:  Sadrži mali broj kalorija, reguliše nivo šećera u krvi i čisti creva

unsplash.com

Zbog obilja vlakana ova super-zdrava hrana pruža osećaj sitosti i zadovoljstva, što znači da ćete jesti manje kako dan odmiče. To dobro znaju i mnoge poznate dame, kojima je veoma bitno da održe zdrav izgled i liniju.

 

 

Tako je omiljeni doručak rijaliti zvezde Kloi Kardašijan upravo ovsena kaša koju sprema sa mlekom sa niskim sadržajem masti i šolja kafe, dok jedna od najpoznatijih australijskih manekenki Ketrin Meknil dan započinje laganim doručkom, koji se sastoji od ovsene kaše sa suvim grožđem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

 

Isti doručak voli i čuvena Adrijana Lima, a da li godi njenoj liniji, prosudite sami.

Miranda Ker je izjavila da u ishrani voli pravilo 80:20, što znači da se u 80 posto slučajeva hrani zdravo, i tu osnovu njenog doručka čine ovsene pahuljice, a u onih 20 odsto da sebi oduška i uživa u slatkišima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miranda (@mirandakerr)

 

Pored toga što sadrži mali broj kalorija i veliki broj vlakana, ovsena kaša je bogata belančevinama, vitaminima B grupe, kalcijumom i gvožđem, a njenim svakodnevnim konzumiranjem smanjuje se nivo lošeg holesterola, smanjuje se rizik od kardiovaskularnih bolesti, pospešuje imunitet, reguliše nivo šećera u krvi, čiste creva, deluje pozitivno na nervni sistem i smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2.

I ne samo to, istraživanja sprovedena u Velikoj Britaniji i Holandiji pokazuju da redovno konzumiranje ovsenih pahuljica smanjuje rizik od kolorektalnog kancera. Istraživanje kaže da na svakih dodatnih 10 grama vlakana dnevno, rizik oboljevanja od ove vrste raka smanjuje se za 10 posto.

Dobra ovsena kaša ima mnogo kombinacija ukusa: jagoda i čia, malina i vanilla, kokos i suvo grožđe, jabuka i cimet… Pa, šta više da se čeka kada vas svega tri minuta deli do ukusnog i zdravog doručka?

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading