Rešite se ČUKLJEVA ovim proizvodom iz kuhinje: Oslobodite se BOLA za kratko vreme

K.Ć Vesti 26.01.2022 16:09 0

Čukljevi prvenstveno pogađaju žene. U ekstremnim slučajevima neophodna je operacija. Međutim, postoje kućni lekovi za ublažavanje neprijatnosti izazvane pojavom čukljeva. Probajte ih i vaša stopala će vam biti zahvalna

Rešite se ČUKLJEVA ovim proizvodom iz kuhinje: Oslobodite se BOLA za kratko vreme

Shutterstock

Kućni lekovi za čukljeve

Kao što je već pomenuto, u ekstremnim slučajevima neophodna je operacija za uklanjanje čukljeva. Međutim, postoje i kućni lekovi koji vam mogu pomoći da ublažite bol izazvan bolešću.

Masaže

Masaža čukljeva je nešto što će vam doneti trenutno olakšanje. Najbolje je da to radite redovno, na primer uveče oko 15 minuta. Kako uraditi takvu masažu? Povucite veliki prst nazad na mesto gde treba da bude i masirajte udubljenje između prvog i drugog prsta. Za ovo možete koristiti svoje omiljeno ulje. Ovo će vam olakšati prelazak rukom preko stopala. Pored toga, moći ćete da kombinujete posao sa zadovoljstvom i priuštite sebi mini terapije.

Ako se plašite da sami izvršite takvu masažu, uvek možete posetiti fizioterapeuta. Ovaj će vam svakako pomoći da odaberete prave vežbe i naučite kako da se brinete o svojim stopalima.

Vežbe

Kada je u pitanju vežbanje, vredi se fokusirati na ne previše komplikovan trening, zahvaljujući kojem ćete istegnuti mišiće. Šta najbolje funkcioniše za čukljeve? Pre svega, masiranje stopala, na primer teniskom loptom ili valjkom. Sedite udobno na kauč, naslonite se na naslon tako da vam noge dosegnu pod. Važno je da su stopala bosa. Sada sve što treba da uradite je da stavite gore pomenutu loptu ili valjak pod noge i idemo! Takav trening treba da traje najmanje pet minuta. Zapamtite da je redovnost ključ uspeha!

Mast

Dobar način za ublažavanje bolova izazvanih čukljevima je upotreba masti, kao što je mast koja sadrži Bishofit so. To će omekšati kožu i osloboditi vas mučnog bola. Koristite ga jednom dnevno oko nedelju dana.

 

Komentari (0)
Loading