Dovoljna je jedna ŠOLJA pre spavanja: Ovaj napitak pomaže vam da BRŽE zaspite, a podstiče i BOLJE varenje

Vesti 27.01.2022 18:00 1

Suvo voće je odlična alternativa za slatkiše. Jednako je slatko, a istovremeno daju puno vitamina, minerala i vlakana. Naravno, sa njima ne smete preterati, jer su štetni i goje kada se konzumiraju u većim količinama. Ako iz nekog razloga ne volite sušeno voće, obavezno isprobajte ovaj način upotrebe

kompot

Shutterstock

Uzmite svoje omiljeno sušeno voće, kao što su kajsije, šljive, suvo grožđe i urme, i stavite u šerpe. Zatim prelijte kipućom vodom i ostavite poklopljeno 20-30 minuta. Ako želite, možete ih staviti u hladnu vodu i prokuvati. A zbog čega? Kao rezultat, voće će postati mekše i ukusnije. Takođe ćemo se brže zadovoljiti njima. Važno je da jedenje sušenog voća u ovom obliku smanjuje rizik od probavnih tegoba. Ovo je posebno važno za osobe sa osetljivim stomakom, koji su skloni zatvoru i nadimanju.

Namakanje suvog voća u ključaloj vodi nije ništa novo. To je sjajan lek za zatvor. Deluje efikasno, ali nežno. Dovoljno je da popijete pola čaše takve tople tečnosti uveče pre spavanja ili ujutru na prazan stomak. Ne morate dugo čekati na efekte.

Voda iz sušenog voća podržava funkcionisanje digestivnog sistema. Takođe obezbeđuje određene količine sadržanih vitamina i minerala. Pored toga, ima malo kalorija. Pijenje uveče može vam pomoći da se nosite sa nesanicom, dok vas ujutru stimuliše i osvežava. Obezbeđuje malu količinu kalorija i šećera, a istovremeno je sladak i ukusan. Priprema je veoma jednostavna, a efekat prevazilazi sva očekivanja.

Ako koristite sušeno voće koji sadrže konzervanse, vredi ih prethodno dobro isprati da biste uklonili što više nepotrebnih supstanci.

Komentari (1)
Loading
leon
28.01.2022 07:02

To se inače u narodu zove - kompot...