JUTARNJI ili VEČERNJI trening? Ovo vam savetuju stručnjaci!

Vesti 29.01.2022 08:30 0

Uprkos činjenici da uglavnom nemamo vremena da vežbamo ujutru, savet stručnjaka je da u to doba dana uradimo lagani trening ili par lakših vežbica

JUTARNJI ili VEČERNJI trening? Ovo vam savetuju stručnjaci!

Shutterstock

Jutarnji trening je ono što će vam svaki stručnjak preporučiti, jer je metabolizam tada brži. Pod pretpostavkom da ste legli u krevet na vreme  i spavali  oko sedam do osam  sati, telo će vam ujutru biti odmorno i puno energije. Prvo što bi trebalo da uradite nakon sat vremena buđenja jeste da zdravo i kvalitetno doručkujete, ali umereno, pokrenućete metabolizam i dati telu još više snage za jutarnji trening. Ujutru nam je telo kruće i čak 20% manje fleksibilno nego tokom dana, jer su nam posle spavanja tetive i mišići hladni i nezagrejani. Iz tog razloga, ako vežbate ujutru obavezno morate voditi računa o tome da se zagrevanju posvetite malo duže kako ne bi došlo do povreda.

Ako imate vremena bilo bi dobro da uradite kvalitetan trening, ako ipak niste u mogućnosti, nakon istezanja uradite nekoliko čučnjeva, nekoliko trbušnjaka i nekoliko ženskih sklekova. Pokrenućete metabolizam i energiju.

U večernjim časovima mišići su zagrejani, ali organizam nije spreman za težak i intenzivan rad, već za trening snage. Imali ste dobar ručak i odmor nakon njega, onda iskoristite benefite koje vam vaše telo daje. Izaberite šetnju pre spavanja, jer će vam pomoći da lakše zaspite i imate kvalitetniji san.

Komentari (0)
Loading