Hrana koja daje SNAGU tokom i posle KORONE: Pridržavajte se jednog pravila i bićete kao NOVI

M. Gavrilović Vesti 08.02.2022 13:30 0

Tokom oporavka od kovida, veoma je bitno da što više odmarate i spavate, kao i da prilagodite ishranu kako bi simptomi što pre iščezli.

žena

Shutterstock

Bol u grlu jedan je od simptoma koji mnoge muči, naročito ako su zaraženi omikron sojem. Redovno ispijanje čaja i drugih toplih napitaka može da, u velikoj meri, olakša tegobe. Hidratacija je izuzetno značajna i za sve one koji imaju dijareju, bol u mišićima ili visoku temperaturu.

Mučnina, zapušen nos i nagon za povraćanjem, takođe se mogu ublažiti većim unošenjem tečnosti. Uz sebe bi trebalo imati čaj, vodu, vodu sa limunom i medom. Najbolje je da pacijent uzima kašičicu po kašičicu, na svakih nekoliko minuta.

Hrana koja daje SNAGU tokom i posle KORONE: Pridržavajte se jednog pravila i bićete kao NOVI

Shutterstock

 

Bolesni od kovida bi trebalo da konzumiraju mekanu hranu i jednostavna jela. Mnogi tokom bolesti nemaju apetit, a nisu ni u stanju da ustanu i jedu. Zato su odlično rešenje supe i čorbe, koje možete da servirate u velikoj šolji. Preporučuju se i obrano mleko i jogurt, pečena piletina, jaja bez mnogo začina kako se ne bi izazivala mučnina.

Pacijent nikada ne sme da gladuje. Poneki dan, kada je stanje baš loše, može da prođe samo sa tostom i čajem. Ipak, kako se stanje osobe popravlja, bilo bi dobro da dobija odgovarajuće hranljive sastojke. Uz meso, jaja i mlečne proizvode, potrebno je uzimati i druge namirnice bogate proteinima poput pasulja i sočiva.

Hrana koja daje SNAGU tokom i posle KORONE: Pridržavajte se jednog pravila i bićete kao NOVI

Shutterstock

 

Prirodni izvori vitamina koji se preporučuju su masna riba i pečurke zbog vitamina D, citrusi i kiseli kupus zbog vitamina C, kao i probiotičkih svojstava.

Komentari (0)
Loading