Pritisnite MAGIČNU TAČKU i oslobodite se UMORA i STRESA: Odmah ćete osetiti olakšanje

M. G. Vesti 11.02.2022 16:14 0

Akupresurna tačka Lao Gong je protiv stresa i umora, a ako pritisnite je i ubrzo ćete osetiti olakšanje

žena

Shutterstock

U našem telu postoji mnogo tačaka koje pod određenim uticajem mogu uticati na organizam i sisteme tela, ali i izazvati reakcije koje su nam potrebne. Jedna tačka se posebno ističe, a to je magična tačka Lao Gong koja oslobađa vas umora i budi unutrašnju energiju.

Pritiskom ove tačke kroz nekoliko minuta možemo se osloboditi umora, dobiti dodatnu energiju koju možemo kanalisati u razne oblasti svog života. Tačku Lao Gong je veoma lako pronaći, nalazi se skoro na sredini našeg dlana (vidi sliku). Nakon što pronađete tačku, uradite sledeće vežbe:

Pritisnite MAGIČNU TAČKU i oslobodite se UMORA i STRESA: Odmah ćete osetiti olakšanje

Shutterstock

 

Vežba protiv umora i za nalet energije: Opustite ruku i pritisnite prst druge ruke na tačku Lao Gong. Zatim započnite glatke rotacione pokrete. Masirajte tačku ukrug dok se ne osetite opušteno i energično.

Vežba za koncentraciju: Ako osećate da ne možete da se koncentrišete na važnu stvar, pritisnite tačku Lao Gong palcem pet puta. Duboko udahnite sa svakim pritiskom i izdahnite dok puštate prst. Za samo nekoliko minuta osetićete poboljšanje.

Vežba sa kineskim loptama: Ako nemate posebne kineske kuglice za masiranje dlanova, možete koristiti orahe ili obične loptice odgovarajuće veličine. Uzmite loptice u ruku i počnite da ih kotrljate jednu između druge u sklopljenom dlanu. Tako ćete aktivirati ne samo tačku Lao Gong, već i druge važne tačke koje će vam pomoći da se opustite.

Komentari (0)
Loading