JOVANKA (81) U ŽIVOTU NIJE POPILA LEK ZA PRITISAK: Ceo život pije OVAJ najprostiji napitak iz kuhinje i zdrava je kao čelik

Vesti 13.02.2022 11:23 4

Arterijska hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti današnjice

žena

Shutterstock

 

Visok krvni pritisak znači da vaše srce radi teže i napornije kako bi pumpalo krv. Ovo je opasno jer može dovesti do infarkta, cerebralne tromboze ili poremećaja rada bubrega. Iz tog razloga je veoma bitno kontrolisati krvni pritisak.

U ovom tekstu prenosimo iskustva bake Jovanke koja je poslala svoj proveren recept koji čisti arterije i reguliše visok krvni pritisak.

Za ovaj recept potrebna su vam samo tri sastojka koja sigurno imate u vašoj kuhinji.To su limun, beli luk i đumbir.

Sastojci: 

  • 4 glavice belog luka,
  • 4 cm korena đumbira,
  • 4 limuna, 
  • 2 l vode.

Način pripreme i korišćenja: Za početak dobro operite limun i đumbir, pa limun sa korom isecite na kriške, a đumbir oljuštite i isecite na male komade. Zatim oljuštite beli luk i stavite sve sastojke u blender. Miksujte dok ne dobijete jednoličnu, tečnu masu.

Nakon toga ovu smesu sipajte u lonac i zagrejte je. Zatim polako dodajte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja ostavite smesu da se ohladi i posle je sipajte u flašu i stavite u frižider.

Obavezno pijte jednu čašu ovog napitka svako jutro na prazan stomak, a preporučljivo je i ispiti jednu čašu dva sata pre spavanja.

Vaše arterije biće u mnogo boljem stanju za vrlo kratko vreme jer će masnoća koja ih zapušava nestati. Primetićete i kako je vaš krvni pritisak regulisan i stabilizovan.

Obavezno promućkajte napitak pre svake upotrebe.

Komentari (4)
Loading
Trivuna Radodajkic
13.02.2022 13:48

Bas je ceo zivot pila djumbir kad se za djumbir pre 10 godina u Srbiji nije ni znalo

Slavonac
13.02.2022 13:55

Da,da bas je Jovanka znala sta je đumbir,đumbir je nasa autoktona biljka od davnina,ona na nasem podneblju frapantno uspjeva,e novinari,novinari samo daj da se pise

Slobodan Milošević
13.02.2022 15:44

Bome Jovanka uzgajala đumbir na svojoj njivi godinama,ajte molim vas

zora
13.02.2022 18:41

Celog zivota pije taj napitak?? Gde li je samo mogla da nabavi djumbir koji svekognevno ima u kuci kad do skoro nije mogao da se nadje u Srbiji.