Očistite JETRU od toksina za samo par dana: Ovaj napitak mnogi bacaju, a ni ne slute njegove prednosti

K.Ć Vesti 20.02.2022 12:32 0

Postoji dosta načina da se jetra pročisti. Jedan od najpovoljnijih je da se jetra sama, prirodnim putem oporavi i tako vrati normalnom funkcionisanju

surutka

Shutterstock

Jetra je organ bez kog ne može da funkcioniše organizam, a postoji način da se očisti prirodnim putem, prenosi Detoksikacija.com.

Kako to učiniti i kako očistiti jetru prirodnim putem? Jednostavno je, pratite sledeće korake:

Prvi korak je da smanjite unos toksina u telo. Oni se često unose putem vazduha a to najčešće mogu biti: dim, benzin, farba, lepak, lak za nokte, parfemi, dezodoransi i slično.

Drugi korak je da smanjite unos toksina koji dolaze u hrani i piću, a to mogu biti: konzervansi, veštačke boje, pesticidi, đubriva, alkohol i slične namirnice i piće.

Treći korak je da se promene određene navike koje imate u ishrani. Preporučujemo da smanjite unos šećera, ugljenih hidrata i masnoća, jer su one najčešći izazivači masnoće u jetri. Nemojte unositi ni alkohol ni prevelike količine proizvoda od mesa.

Četvrti korak odnosi se na detoksikaciju jetre putem unošenja nove hrane u repertoar, a to mogu biti voće i povrće kao odličan izbor za čišćenje.

Peti korak je da se opredelite za još neki dodatni način na koji možete očistiti jetru, kao što to mogu biti konzumiranje surutke, maslinovog ulja, ispijanje čaja i slično.

Čišćenje jetre surutkom

Surutka kao ostatak koji nastaje prilikom kuvanja mleka i pravljenja mlečnih proizvoda, vrlo korisna se pokazala za čišćenje jetre. Surutku mnogi odbacaju i smatraju je otpadom i nepotrebnim nus proizvodom, međutim, ona ima vrlo značajne proteine, vitamine, aminokiseline i minerale u sebi koji obnavljaju ćelije jetre.

Surutku možete piti svakodnevno, ali pazite da ne preterate, vodite računa o dnevnom unosu. Za početak krenite od jedne šolje, a kasnije ovo možete povećati i na ½ l surutke.

Komentari (0)
Loading