SIMPTOMI KANCERA koji se javljaju RANO UJUTRU: Najčešće ih ne primećujemo, a pravovremena REAKCIJA može da nam spasi život!

Vesti 22.02.2022 11:14 2

Kancer često ostaje nedijagnostikovan dok ne uznapreduje

SIMPTOMI KANCERA koji se javljaju RANO UJUTRU: Najčešće ih ne primećujemo, a pravovremena REAKCIJA može da nam spasi život!

Shutterstock

Ovo je velikim delom posledica nejasnoće simptoma. Prema Abasu Kananiju, farmaceutu u "Chemist Click-u", "uporni" simptomi ili signali koji se javljaju kada se probudite ujutru, definitvno mogu da ukažu da se nešto razvija u vašem organizmu.

Ključ za preživljavanje i pobeđivanje raka je njegovo rano otkrivanje. Prepuštene same sebi, ćelije raka se razmnožavaju i šire na susedne delove tela. Delovanje na simptome čim se pojave pruža adekvatnu šansu da se ovaj proces zaustavi, navodi "Express".

Problem je što simptomi raka mogu biti izuzetno suptilni da bi se primetili na početku. Zato, sve telesne promene koje su neuobičajene treba da ispita lekar opšte prakse,

Prema Abasu Kananiju, uporno buđenje sa upalom grla koja traje više od dve nedelje bez znakova poboljšanja može da bude upozoravajući znak. U ovom slučaju neophodno je da vas prvo pregleda lekar opšte prakse.

Isto važi i za kašalj, rekao je farmaceut. "Pušači se ujutru često bude sa kašljem. Međutim, svaki uporni kašalj koji traje duže od dve nedelje trebalo bi proveriti. Naročito ako pušite." Još jedan izdajnički znak koji može da se javi ujutru i uništi vam dan je umor.

Gospodin Kanani je objasnio: „Normalno je da se osećate malo umorno ujutru, ali ako ovo nije uobičajeno za vas ili primetite da umor traje tokom celog dana, trebalo bi da da zakažete pregled. 

 
Komentari (2)
Loading
duka
22.02.2022 14:30

trebalo bi po Vama da stalno budemo ispred ambulante

yOLE
22.02.2022 15:28

Pisete li o bilo cemu sto nije smrt i kancer!!!!!!