Doktor Rej apeluje: Ako vam OVAKO izgledaju NOKTI onda možda patite od ozbiljne BOLESTI

Naj žena Vesti 31.08.2021 19:25 0

Dok neki simptomi poput vrtoglavice, kašlja ili kijavice mogu da nam nagoveste da smo se prehladili, neki drugi, pomalo prikriveni simptomi mogu da nas upozore da bolujemo od daleko ozbiljnijih stvari

Doktor Rej apeluje: Ako vam OVAKO izgledaju NOKTI onda možda patite od ozbiljne BOLESTI

Printscreen/TikTok

Najvažnije je prepoznati ih na vreme i obratiti se lekaru. Jedan od pokazatelja da nešto nije u redu sa vašim organizmom jesu i promene na nokatnoj ploči.

Doktor Karan Rej, koristi društvenu mrežu TikTok kako bi na najefikasniji način objasnio mnogima da je bitno posmatrati i zagledati sopstvene nokte.

U jednom kratkom videu objasnio je da neke male promene mogu mnogo toga da vam otkriju.

- Skoro svi ljudi imaju beličast polu krug na noktima, što je zapravo u redu - kaže doktor Rej i dodaje da ako nema tog belog polu kruga, onda postoji verovatnoća da patite od anemije.

Doktor dodatno napominje da ako vam je veći deo nokta beo, a ružičast samo vrh to može ukazivati na cirozu jetre, loš rad bubrega, kao i srca.

Takođe, ako imate zelenu mrlju na nokatnoj ploči, najverovatnije imate bakterijsku infekciju, a ako vam je noktna ploča zaobljena onda postoji verovatnoća da imate probleme sa plućima.

Komentari (0)
Loading