APEL STRASTVENIM PUŠAČIMA! Ukoliko primetite OVAJ simptom, to znači da su PLUĆA počela da vam se RASPADAJU

Vesti 24.02.2022 13:07 0

Ovakav kašalj pušači zanemaruju i smatraju bezopasnim

APEL STRASTVENIM PUŠAČIMA! Ukoliko primetite OVAJ simptom, to znači da su PLUĆA počela da vam se RASPADAJU

Shutterstock

 

Najveći broj pušača živi sa ovom vrstom kašlja i oni neretko odbijaju da priznaju da je u pitanju nešto ozbiljno, međutim stvari stoje drugačije, a način da pomognete sebi je da prestanete da pušite.

Lekari upozoravaju pušače da kašalj ne smeju da zanemaruju, budući da je pokazatelj hronične opstruktivne plućne bolesti s kojom samo u Velikoj Britaniji živi preko milion ljudi.

Hronična opstruktivna plućna bolest zajednički je naziv za niz oboljenja tog vitalnog organa, među koje se ubraja i hronični bronhitis. Očigledno, bolest se manifestuje nizom simptoma, od kojih je nedostatak daha i teškoće u kretanju prilikom lakših fizičkih aktivnosti, poput penjanja uz stepenice.

U Engleskoj je 25.000 ljudi umrlo od ove bolesti, od čega njih 90 odsto zbog posledica pušenja, a 2013. i 2014. godine, hitna pomoć je zbog posledica pušenja intervenisala čak 130.000 puta.

– Pušački kašalj shvatite kao poslednje upozorenje da zaustavite štetu koju će pretrpeti vaša pluća – upozorava doktor Nikolas Hopkinson, predstavnik klinike za plućne bolesti u bolnici Rojal Brompton upozorava.

 

Komentari (0)
Loading