Plaši vas MENOPAUZA? Ovi super trikovi olakšaće vam TEGOBE a ne koštaju ni DINAR

Vesti 01.03.2022 13:15 0

Ulazak u menopauzu ne mora da znači da je nužno pogubno po vašu kožu, uz ove trikove ostavite u formi na prirodan način

Plaši vas MENOPAUZA? Ovi super trikovi olakšaće vam TEGOBE a ne koštaju ni DINAR

Shutterstock

Naša koža se suočava sa raznim izazovima tokom života. Prvo se suočavamo sa pubertetom, zatim za menopauzom. Zbog disbalanska horomona mogu se pojaviti razne akne, bubuljice, čak i ženama koje nikad nisu imale problematične kožu. Kada jajnici prestaju da proizvode hormone estrogen i progesteron, koža gubi svoj sjaj, samim tim nealastičnost kože dovodi do intenzivnijeg stvaranja bora.
Dermatilozi nas savetuju kako na prirodan način, bez bacanja ogromne svote novca na razne preparate, ostanete u svom punom sjaju.

Voda 

Dostupna svima, voda je naš eliksir koji je neophodan za naš život na planeti zemlji. Što više hidrirate vašu kožu, to će vam koža biti mekša, samim tim će se bore teže stvarati. Potrudite se bar 2L vode dnevno da unosite, i osetićete promenu kako na koži tako i u celom telu.

Ishrana

Jaka hrana i neodovarajuća ishrana mogu vam povećati simptome menopauze. Savetuje se da hrana bude laganija, i ugljeni hiradati da se svedu na minimum. Povećajte unos minerala, proteina i zdravih masti. Pozitivno utiču i vitamini A,C,D, gvoždje, magnezijum, mangan i fosfor, neke aminokiseline (arginin, lizin), kao i laktoza.

Obavezno smanjite unos cigareta ako ste pušač, jer pušenje povećava rizik za osteoporozu za 50%, toksično deluje i umanjuje nivo estrogena u krvi.

Nega lica i piling 

Nega lica u menopauzi trebala bi biti dosta intenzivnija nego inače. Napravite jednostavan piling od kafe ili šećera, s tim ćete ukloniti sve mrtve ćelije i poboljšati cirkulaciju lica. Obavezno nađite neku dnevnu i noćnu kremu koja hidrira kožu, jer to je ono što je najpotrebnije našem licu, apsolutna hiradatacija. 

Sledite ova pravila, čak i dame koje ništa nisu preventivno radile, nikada nije kasno za pravu negu. 

 

 

Komentari (0)
Loading