Tvrde da je NAJBOLJI ZAČIN za MRŠAVLJENJE: Ovaj ZAČIN osim toga reguliše nadutost i smanjuje HOLESTEROL!

Vesti 01.03.2022 18:55 0

Ako još uvek niste probali kumin za mršavljenje, probajte obavezno

Tvrde da je NAJBOLJI ZAČIN za MRŠAVLJENJE: Ovaj ZAČIN osim toga reguliše nadutost i smanjuje HOLESTEROL!

Shutterstock

Konzumacija kumina nije naporna, a izuzetno je prijatnog ukusa. Osim toga pomaže pri mršavljenju, dok veće količine čiste krvne sudove i regulišu holesterol.

 Kumin sadrži kalijum, proteine i neznatni broj kalorija, pa je iz tog razloga vrlo dobro rešenje za dijetalni režim ishrane. Kumin znatno ubrzava metabolizam.

Po nekim istraživanjima svega nekoliko kašičica ovog začina pomažu kada je u pitanju skidanje kilograma. Iako ne tako popularan na našim prostorima, ovaj začin polako počinje da bude u upotrebi na sve većem broju trpeza širom naše zemlje.

Kumin je najbolje kombinovati sa jogurtom ukoliko želite da napravite dobre rezultate u gubljenju kilograma. Sve što je potrebno je da u 150 ml jogurta koji je niskomasan dodate malo manje od jedne kašičice kumina i ovo pijte na prazan stomak. Ova dijeta uglavnom traje 3 meseca.

Iako kumin i kim pripadaju istoj porodici biljaka oni se prvensteno razlikuju po mirisu i  po ukusu.

Kim se kod nas može najviše naći u zrnu i ima malo blažu i prijatniju aromu, dok kumin ima dosta jaču aromu, ukus, i u većini slučajeva se može naći u prahu kod nas u zemlji.

ČAJ OD KUMINA

Sigurno najpoznatiji napitak koji se može zamisliti od kumina je njegov čaj. Ovaj čaj ima blagotvorno dejstvo po naš organizam, prvenstveno stomak jer olakšava varenje, poboljšava probavu i pomaže prilikom dijareje.

Komentari (0)
Loading