Dr Kon otkriva ko je "KRIV" zbog NAGLOG SKOKA broja zaraženih: Neke ZABRANE će se vratiti brže nego što smo mislili

Naj žena Vesti 02.09.2021 10:26 0

Epidemiolog Predrag Kon istakao je da se neke rigorozne mere protiv korona virusa poput potpunog zatvaranja neće ponoviti, ali da zabrana javnog okupljanja može biti uvedena i brže što se misli

Dr Kon otkriva ko je "KRIV" zbog NAGLOG SKOKA broja zaraženih: Neke ZABRANE će se vratiti brže nego što smo mislili

Alo

Dr Kon je gostujući na televiziji "Tanjug" rekao da je epidemiološka situacija u zemlji pogoršana i da je to verovatno vezano za one koji se vraćaju sa letovanja. Istakao je da nije nemoguće da se zarazimo korona virusom iako smo vakcinisani, navodeći da je svaki treći zaraženi vakcinisan.

Kon je istakao da je treća doza vakcine važna jer kolektivni imunitet treba ojačati i među onima koji su vakcinisani. Građani mogu sami da biraju koju će treću dozu vakcine primiti jer nijedna od vakcina ne može da naškodi čak i ako se kombinuju, ali da je preporuka da to bude ista vrsta vakcine koju su primili prva dva puta.

- Preporukaje da to bude vakcina istog proizvođača - rekao je Kon i dodao da je on kao treću dozu primio Fajzer vakcinu, jer je nju primio i prva dva puta.

Kon je rekao da se u ovom trenutku, da bi se očuvao zdravstveni sistem, radi malo drugacije nego što je to bilo ranije i dodao da se nastoji da se što više očuva nonkovid sektor.

- Zakasnili smo zato što nismo uradili ono što je sve vreme pričano - da se treba vakcinisati preko leta kada je bio nizak nivo aktivnosti virusa - rekao je Kon i dodao da je sada najvažnije održati barijeru koja postoji i činiti sve, ukljucujući i vakcinaciju dece.

Kon je rekao da antivakcinalni proces u Srbiji traje jako dugo i dodao da je opasno što neki misle da vakcina nije dobra, te da je to jako teško promeniti.

Ukazao je da se mora sprovoditi ubrazna edukacija jer, kako kaže, inforimisanje preko medija nije dovoljno.

Komentari (0)
Loading