Eleminiše loš miris bolje od TEČNOSTI za ispiranje usta: Ovo sredstvo suzbija NEPRIJATAN ZADAH, samo pazite kako ga koristite

M. G. Vesti 02.03.2022 15:10 0

Kako se osloboditi neprijatnog zadaha? Verovali ili ne, suplement za imunitet pomaže kad nekom smrdi iz usta, ali treba da se uzima u posebnom obliku.

Eleminiše loš miris bolje od TEČNOSTI za ispiranje usta: Ovo sredstvo suzbija NEPRIJATAN ZADAH, samo pazite kako ga koristite

Shutterstock

Uzroci neprijatnog zadaha iz usta su najčešće bakterije koje se posebno brzo razmnožavaju ukoliko se pljuvačka manje luči, kako što je to slučaj tokom spavanja.

U menopauzi se ovaj problem dodatno pojačava, jer kod žena u tom periodu često bude još suvlja usna duplja, zbog čega dolazi i do češćih karijesa na zubima kao i bolesti desni.

Razne antibakterijske vodice za ispiranje usta mogu da pomognu u velikoj meri, ali naučnici su otkrili još efikasniji način. U pitanju su lozenge ili pastile cinka. Ovaj mineral je postao naročito popularan u vreme pandemije korona virusa, jer je cink snažna podrška našem imunitetu.

Lozenge ili pastile se polako otapaju u ustima i tokom tog procesa ubijaju nepoželjne bakterije, one koje izazivaju smrad iz usta, za razliku od tečnih preparata koji deluju jednako i na one "dobre" mikroorganizme.

Dok se posle ispiranja usta oni ponovo razmnožavaju već nakon par sati, cink ima produženo dejstvo, čak i desetak puta više. Jedino o čemu morate voditi računa jeste da se ne prekorači doza propisana uputstvom za uzimanje ovog dragocenog suplementa. 

Naime, ako to učinite, može doći do izmene čula ukusa, pa se javlja osećaj metala u ustima ili čak u potpunosti izgubi ukus na neko vreme.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading