Najveća ZABLUDA o kojoj nismo imali POJMA: Da li zaista treba IZBEGAVATI večeru i otići u krevet gladan?

Vesti 02.03.2022 22:18 0

Dan gladovanja, osim što nije dobar po organizam, ne daje ni mnogo efekta kada je o gubljenju kilograma reč

Najveća ZABLUDA o kojoj nismo imali POJMA: Da li zaista treba IZBEGAVATI večeru i otići u krevet gladan?

Shutterstock

 

Iako dajete sve od sebe da izgubite suvišne kilograme i testirate raznorazne dijete, kršenje ovih pet pravila vas vraća na "fabrička podešavanja", tvrdi poznata nutricionistkinja Rejčel Pol.

"Tanka" večera

I dok se mnogi drže one krilatice da "doručak treba pojesti sam, ručak podeliti sa prijateljem, a večeru dati neprijatelju", ova nutricionistkinja tvrdi da podjednako pogrešno jesti premalo za večeru koliko i prejesti se. Ona savetuje da večera bude umerena, bogata proteinima, skrobom i mastima, kako bi nas osećaj sitosti održao do odlaska u krevet.

Začini

Još jedan od trikova koji ne goji, a daje osećaj sitosti, su prilozi uz glavno jelo i začini, tvrdi Rejčel. Njen savet je da se, naravno bez preterivanja, koristi što više različitih priloga i začina, uglavnom biljnog porekla, zbog kojih će naš stomak biti pun, a osećaj "težine" će izostati.

Desert

Slatkiši uglavnom, kod većine onih koji su na dijeti, predstavljaju "kamen spoticanja", te se, u momentima slabosti, počaste poslasticom koja i nije baš preporučljiva. Polova predlaže da još ujutru odaberemo jedan slatkiš koji ćemo pojesti u toku dana, a koji podleže pravilima dijete. Na taj način, čak i u momentima slabosti, pri ruci će nam biti nešto što će utoliti našu potrebu za šećerom, a napraviće "najmanju štetu".

Spavanje

Četvrti savet popularne nutricionistkinje je možda i najteži za usvojiti, a on se odnosi na vreme spavanja. Najbolje bi bilo ustaliti vreme za odlazak u krevet jer ćemo na taj način izbeći mogućnost da se, ostajući predugo budni, uputimo prema frižideru budući da smo večerali mnogo pre nego što smo krenuli na spavanje.

Komentari (0)
Loading