Zaboravite na NESANICU: Upotrebite OVAJ TRIK i utonite u san za 60 sekundi

L. Vidović Vesti 06.03.2022 22:30 0

Kaže da na spavanje utiču brojni faktori koje možemo podeliti na one nad kojima imamo uticaj i druge koji su van našeg dometa poput bolesti, problema na poslu ili privatnom životu

Zaboravite na NESANICU: Upotrebite OVAJ TRIK i utonite u san za 60 sekundi

pixabay

 

Užurban načina života i stres ne dopuštaju mislima da se smire već cirkuliraju mozgom i u vreme kada bi trebalo spavati. Kada nismo opušteni u mislima i naše telo je u grču, a to ne doprinosi mirnom snu. Postoje trikovi kako se opustiti, smiriti misli i utonuti u san brže.

– San je jako važan za funkcionisanje tela i uma u celosti. Svako vreme nosi sa sobom svoje životne potrebe, okolnosti, navike i preporuke. Svaki neprijatan osećaj, hladnoća, previše topline, bol, osećaj zabrinutosti, uznemirenosti, neizvesnosti i drugih neprijatnih senzacija odašilje mozgu informacije koje ometaju uspavljivanje i san – objasnila je Branislava Čilić dr med., specijalista porodične medicine, za portal 24sata.hr.

Kaže da na spavanje utiču brojni faktori koje možemo podeliti na one nad kojima imamo uticaj i druge koji su van našeg dometa poput bolesti, problema na poslu ili privatnom životu…

Utonite u san za 60 sekundi


Dr. Andru Vejl, lekar školovan na Harvardu, veliki je zagovornik tehnike disanja 4-7-8 koja opušta mišiće i čisti misli, a zasniva se na drevnoj indijskoj praksi, prenosi Dejli Mejl.. Ovom tehnikom postiže se da više kiseonika uđe u pluća a samim time i u celo telo, i tako ga opušta. Dr Vejl ovu tehniku preporučuje, ne samo pred spavanje, već i tokom dana kada smo pod stresom.

Postupak:

Izdahnite u potpunosti vazduh kroz usta uz glasno šištanje. Zatvorite usta, udišite tiho vazduh kroz nos i u mislima brojite do četiri. Potom, zadržite dah brojeći do sedam. Ponovo izdahnite u potpunosti vazduh kroz usta uz glasno šištanje i neka to traje osam sekundi. Udahnite i ponovite ciklus tri puta za ukupno četiri udisaja.
Komentari (0)
Loading