ZLATNO MLEKO je drevni indijski recept: Doktorka je objasnila koliko je MOĆAN napitak koji izbacuje sve OTROVE i toksine iz organizma

Vesti 08.03.2022 10:42 0

Sastojci ovog napitka su, svaki za sebe, čisto nutritivno zlato, koje će preporoditi svaku ćeliju u vašem telu

ZLATNO MLEKO je drevni indijski recept: Doktorka je objasnila koliko je MOĆAN napitak koji izbacuje sve OTROVE i toksine iz organizma

Shutterstock

 

Doktorka iz Indije otkrila je javnosti drevni recept za takozvano Zlatno mleko, koji je nasledila od bake i za koje kaže da ga pije svaki put kada je bolesna, jer jača imuni sistem i veoma brzo i efikasno smiruje upale.

Indijska doktorka Bindija Gandi, koja živi i radi u Americi, nedavno je za portal "MindBodyGreen" otkrila jednostavan, ali efikasan recept za ajurvedski napitak koji pomaže da ojačamo imunitet i smire i otkolone upalni procesi u organizmu.

Ovaj aromatičan i zdrav napitak popularno zovu "zlatno mleko", a ova doktorka je recepturu nasledila od svoje bake.

- I dan danas, iako sam lekar, kada sam bolesna i dalje radim ono što mi je govorila baka. Napravim "zlatno mleko" - rekla je Bindija.

Glavni sastojak napitka je kurkuma, čuveni indijski začin intezivno žute boje čija su lekovita dejstva poznata od davnina. Kurkuma ima antiseptička i antibakterijska svojstva, čisti jetru, reguliše metabolizam, utiče na raspoloženje, pomaže pri skidanju kilograma, sjajna je za psorijazu i druge kožne bolesti, ubrzava zarastanje rana...

- Definitivno postoje snaga i istina u kurkumi - ističe dr Gandi i dodaje da je sledeći "tajni" sastojak "zlatnog mleka" najzdraviji med na svetu - manuka med.

Manuka med se dobija od cvetova biljke manuke koja raste na Novom Zelandu, a istraživanje iz 2010. o ovom sastojku objavljeno u Evropskom magazinu za kliničku mikrobiologiju i infektivne bolesti pokazuje da je u stanju da ubije sve patogene na koje su ga testirali. Takođe, za razliku od uticaja antibiotika, kod ovog meda testirani patogeni nisu bili u stanju da izgrade otpornost.

Recept za Zlatno mleko

Potrebni sastojci:

  • kokosovo mleko (ili neko drugo biljno mleko poput bademovog)
  • 1 kašika kurkume
  • prstohvat crnog bibera
  • malo manuka meda
  • prstohvat kardamoma
  • prstohvat cimeta

Priprema:

Lagano zagrejte mleko, pa dodajte kurkumu i biber. Potom sklonite sa ringle, sačekajte da se malo ohladi i dodajte med, kardamom i cimet. Promešajte i ispijte uzdravlje!

Komentari (0)
Loading