DIJETA Olivere Kovačević: Skinula je kilograme, a ŠEĆER vratila u normalu

Vesti 08.03.2022 11:44 0

Naša poznata i prelepa voditeljka, otkrila nam je kako da budemo zadovoljni, siti i pre svega zdravi

DIJETA Olivere Kovačević: Skinula je kilograme, a ŠEĆER vratila u normalu

Alo

Mnoge žene kada započnu dijetu, imaju prolazne i ne tako dobre rezultate. Kilogrami se gube ali se još brže vraćaju. Jedna od naših najlepših žena sa naših malih ekrana, garantuje da ćete sa ovim režimom biti siti i uz to mršaviti. 


Manjak hrane organizam prepoznaje kao pretnju", rekla je Olivera za magazin "Lepota i zdravlje". Njoj se pokazalo da, kad najviše jede, i to redovno - tri obroka - mršavi, bez greške! Najvažnije je, kako ona objašnjava, kako kombinuje namirnice i koliko su joj obroci obilni.


Kako kaže doručak joj je najvažniji, tad joj je uvek na stolu hleb bez belog brašna (crni, ražani, od heljde…), puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko. Ako jede puter i džem, to je uvek onaj bez šećera i zaslađivača. Inače opominje da su veštački zaslađivači opasniji za organizam od običnog šećera pa ni napitke s takvim dodacima ne treba piti.

 


Satnica ove dijete, uključuje ručak na 4 sata posle doručka, a dva sata kasnije jede voće.
Voće za doručak nikada ne jede zbog kiseline koja se stvara u želucu. Meso samo kuvano dolazi u obzir, a krompir uopste ne jede. U testeninu ili pirinač meso nikada ne ubacuje. Za večeru kako kaže najviše jede ribu i salatu. 

Ova ishrana je bila rešenje svih njenin problema, jer joj se šećer bio približno gornjoj granici. "Preskakala sam doručak, više jela noću nego danju", priznaje urednica Zabavnog programa RTS.

Kako kaže postoje mnogobrojne zablude u vezi ishrane i namernica koje koristimo:  bareni krompir, celer i šargarepa imaju veći glikemijski indeks nego beli šećer, a "fit" jogurti nemaju masti ali im zato gustinu daje skrob - dakle, ugljeni hidrati. Olivera tvrdi , ključ vitke linije nije uopšte u dijetama i "diet" hrani, već u pravilnom kombinovanju namirnica.

 

 

Komentari (0)
Loading