Zbog ovih navika možete ozbiljno da NADRLJATE: Evo zašto DANAS morate da se oprostite od OVE ODEĆE

Naj žena Vesti 04.09.2021 13:19 0

Mnogi nisu ni svesni šta se sve "lepi" za odeću tokom dana, zbog ovog propusta, većina čim dođe kući sa posla sedne u fotelju, odmori pa potom ustane da se istušira i presvuča - ali kada u čistoj odeći ponovo sednete na tu istu fotelju, ponovo ćete pokupiti sve te bakterije

Zbog ovih navika možete ozbiljno da NADRLJATE: Evo zašto DANAS morate da se oprostite od OVE ODEĆE

pixabay

To što ste se istuširali i presvukli ne znači da je odeća koju ste nosili u tramvaju, autobusu ili na radnom mestu čista. Ako imate običaj da odmarate čim dođete kući u toj istoj odeći, već u startu pravite sebi veliki problem, evo zašto.

Prljavština

Video na "Lifehacker.com" otkriva kako ljudsko telo proizvodi prljavštine. Postoji stara, "mrtva" koža koja se ljušti po celom telu, na to sve studija objavljena na portalu "Medicine.net" napominje da prosečna osoba može da proizvede od pola litre do dva litra znoja dnevno. 

Ove mrtve ćelije i znoj se praktično "lepe" za odeću koji nosite preko dana.

Bakterije

Bakterije i organizmi mogu da požive nedeljama, ali i mesecima na odeći, otkriva Filip Tierno, direktor Centra za mikrobiologiju u Njujorku, koji je otkrio i kako nova odeća može da bude puna bakterija, virusa i bakcila.

Zato doktor napominje da čistu odeću držite što dalje od nošene, a najbolje bi bilo da nošenu odlažete podalje od mesta gde spavate i jedete.

Osim, akne i infekcije

Neke tkanine mogu izazvati iritaciju kože, a one koje se javljaju na leđima i grudima često su rezultat stalnog prianjanja materijala koji dolazi u direktan kontakt sa kožom, piše "Dermascope.com". Iako vam je neka majica draga, zarad vašeg zdravlja, preporučuje se da kupite novu.

Komentari (0)
Loading