ŽENE treba da piju ovo SVAKI DAN: Tri PRIRODNA napitka koji će vam regulisati HOROMONE, bez LEKOVA

Vesti 11.03.2022 13:28 0

Horomoni mogu itekako da se dovedu u red i bez tableta, uz prirodna sredstva

ŽENE treba da piju ovo SVAKI DAN: Tri PRIRODNA napitka koji će vam regulisati HOROMONE, bez LEKOVA

Shutterstock

Sve više se priča o disbalansu hormona, koji se mnogo češće javlja kod žena nego kod muškaraca. 
Promena ravnoteža hormona može ozbiljno da utiče na zdravlje žene, pa je nikako ne bi trebalo zanemariti.

U organizmu žene ciklično se proizvode dva hormona – progesteron i estrogen, a svaka promena u toj proizvodnji smatra se hormonskim disbalansom. Estrogen je primarni ženski hormon.

Ova tri prirodna recepta pomoći će vam u da stabilizujete lučenje hormona:

  • List od maline- koristi se da bi se ojačali mišići materice, i povoljno utiču na regulisanje horomna. Žene koje piju ovaj čaj tokom trudnoće, imaju znatno olakšan porođaj. 
     Recept je jednostavan: : prelijte jednu supenu kašiku listova maline (mogu se koristiti i osušeni) sa 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Ovaj čaj nikako nemojte pre spavanja da pijete.
     
  • Voda sa limunom- povoljan je za gubitak kilograma, čisti sve toksine iz organizma , prolepšava kožu i ojačava imunitet. Opšte je poznato da limun utiče na hormon sitosti, a ukoliko nije u ravnoteži, telo će stvarati masne naslage. 
     Recept: iscedite sok od pola limuna u čašu tople vode i ispijte odjednom. Preporučuje se da odmah ujutru popujete jednu čašu jer će tako doći do ubrzavanja metabolizma. 
     
  • Mleko sa kurkumom i kokosovim uljem- savršeno dovodi do ravnoteže nivoa hormona. Smatra se da kurkuma poboljšava cirkulaciju i metabolizam. Dok do danas postoje preko 1500 studija koje pokazuju da je kokosovo ulje jedno od najzdravijih na svetu. 
     Recept: u 200 ml vrućeg mleka dodati pola kafene kašičice kurkume i kašičicu kokosovog ulja. Možete dodati i med, ako želite
  • Preporučeno je da jutro započnete toplom vodom s limunom, čaj od maline pijete u toku dana, a pred spavanje se počastite toplim zlatnim mlekom.

     

     

    Komentari (0)
    Loading