Uvedite ove čajeve kao VAŽNU stavku u svakodevnoj rutini: Prirodni preparati za STRES i napetost, MAJKA priroda ima rešenje

L. Vidović Vesti 15.03.2022 08:00 0

Bez obzira da li imate dramatičnu vezu ili probleme i stres na poslu, Majka priroda nudi svoja rešenja za opuštanje

Stres

Shutterstock

Lavanda
Ne možete da spavate jer ste pod pritiskom na poslu i probili ste sve rokove da završite započeto? Pokušajte sa aromaterapijom lavandom. Dokazano je da lavanda leči blagu insomniju. Pravi se od osušenih cvetova i esencijalnih ulja biljke, a svaki njen deo ima lekovito dejstvo. Možete koristiti potpuri, losion za telo, čaj ili sveće.

Kamilica

Nekim noćima se isključi naš um, a nekim telo. Kada se telo isključi, kamilica pomaže. Dokazano je da kamilica, kada se konzumira kao čaj, smanjuje intenzitet grčeva u mišićima i uspešno smiruje telo. Međutim, sve trudnice koje su alergične na seno i ambroziju moraju prvo konsultovati lekara pre nego što počnu da koriste kamilicu.

Kantarion

Kantarion raste svuda po svetu, koristi se za lečenje depresije ako se konzumira kao čaj ili kao dodatak ishrani. Dokazano je da značajno popravlja raspoloženje i interesovanje kod blago depresivnih osoba. Ipak, nije prihvaćen kao lek protiv ozbiljne depresije jer ima negativne posledice ako se konzumira sa nekim namirnicama ili lekovima, pa je potrebno konsultovati lekara pre početka uzimanja.

Hristov venac
Veoma uspešno leči napetost i nervozu. Koristite ga u obliku dodatka ishrani i ako imate važan sastanak, pomoći će vam da se opustite. Ovaj cvet se koristio kao preporučeni sedativ koji se kupovao bez recepta do 1978.

Valeriana
Uz pomoć valerijane su se ljudi odmarali vekovima. Prvi put je upotrebu zabeležio Hipokrat kao biljku koja utiče na organizam kao sedativ. Možete je pronaći u više od 50 oblika: tablete, sokovi, čaj, kapi... Prvo obavezno porazgovarajte sa lekarom jer će vam on reći koji oblik je za vas najpodobniji.

 

Komentari (0)
Loading