Doktor Đerlek najavio kada se očekuje najjači udar DELTA SOJA: Krizni štab razmatra NOVE MERE zaštite

Vesti 06.09.2021 14:05 0

Kako je izjavio dr Mirsad Đerlek koji je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, za najkasnije tri nedelje očekuje se najjači udar delta soja

Doktor Đerlek najavio kada se očekuje najjači udar DELTA SOJA: Krizni štab razmatra NOVE MERE zaštite

Printscreen

Kako je Đerlek za Blic rekao, taj udar će biti mnogo jači nego što se očekivalo do sada, ali dodao je i da se razmatraju nove mere predostrožnosti, prvo će biti ugostiteljski objekti na udaru.

Trenutno je u Srbiji vakcinisano 51,7 odsto stanovništva. Kako Đerlek kaže, kao da je sve u vezi vakcinacije stalo, a upravo će to biti jedna od tema na narednoj sednici kriznog štaba.

- Razmišljamo i o lutriji i sličnim podsticajima, a uskoro ćemo znati i da li će to biti u kombinaciji s preporučenom vakcinacijom za određene kategorije, ali ne bih ništa da prejudiciram - dodao je Đerlek.

Naveo je da se razmišlja i o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih i prosvetnih radnika, a da će se videti da li će se zaista odlučiti na tu varijantu.

Đerlek je ubeđen da će se naći modus kako da dođemo do 70-80 odsto vakcinisanih, a kad je reč o kovid propusnicama kaže da treba dobro razmisliti da li bi one dale rezultate.

Komentari (0)
Loading