Ovu HRANU nikada ne PODGREVAJTE: Apsolutno je ZLO za zdravlje

Vesti 17.03.2022 14:32 0

Ove navedene namirnice mogu itekako biti opasne za vaše zdravlje

Ovu HRANU nikada ne PODGREVAJTE: Apsolutno je ZLO za zdravlje

pixabay

Često nam se desi da nam od juče ostane večera ili ručak koji nismo bocili, pa ga samo pogrejemo i serviramo. Ali nismo ni svesni koliku opasnost neka hrana nakon podgrejavanja donosi. Veliki razvoj bakterija pri toploti i gubitak svih hranjivih vrednosti, predstavlja apsolutno zlo za zdravlje. 

Ovo nikako ne podgrejavajte:

Jaja

Da li ona pečena, pržena ili kuvana, svakako ih ne bi trebalo podgrejavati. To će izmeniti njihovu suštinu i strukturu, te izazvaće razne bolesti, ozbiljne zdravstvene probleme. Zato potrudite se da kuvate samo ono koliko vam je zaista potrebno. 

Povrće

Koliko god da je zdravo kada ga ponovo zagrejem ono gubi sve ono dobro što ima u sebi, i pretvara ih u apsolutne toksine, naročito ako ih podgrevate više puta. Posebno obratiti pažnju na luk, šargarepu, celer i voće zelene boje. 

Krompir

Svi mi volimo krompir, pogotovo zbog raznoraznih mogučnosti pravljenja. Bilo da je pire krompir ili pečeni u rerni, ili kuvani, svakako ga volimo. Zdrava namirnica koju svi vole, ali ako ih podgrevamo, izgubićemo hranjive sastojke i doći će do razvijanja bakterija. 

Biljno ulje ili obično ulje

Koje god ulje ponovo upotrebite za prženje ili kuvanje, stvorićete opasne trans mast. Najbolje bi bilo da ga ne koristite više puta i pacite odmah nakon prve upotrebe. 

 

Komentari (0)
Loading