Rešite se MIGRENE uz pomoć PEŠKIRA: Zaboravićete na BOL za samo PET minuta

Vesti 17.03.2022 13:52 0

Tup bol u predelu slepoočnica, čela, može biti posledica stresa, napetosti, lošeg vida

Rešite se MIGRENE uz pomoć PEŠKIRA: Zaboravićete na BOL za samo PET minuta

Shutterstock

Od migrene pati od 15 do 18 odsto žena i šest do sedam odsto uškaraca. Kod 60 odsto žena migrena je povezana sa menstrualnim ciklusom. Ali od ove boljke pate mnogi, mladi, stari, deca, nema pravila. 

Simptomi koji prate migrene su mučnina, povraćanje, groznica, pojačano znojenje, preosetljivost na svetlo, osetljivost na buku i jako svetlo.

Da biste sprečiti pojavu migrene, sprečite simptome koji joj prethode, jedite zdravu hranu, pijte puno vode, i krećite se što više. Probajte takođe da se što manje nervirate. 

Metode za ublažavanje migrene: 

Napravite obloge sa hladnim peškirima i stavite ih na čelo i na vrat. 

Pritisnite nerv koji se nalazi ispod obrve, na taj način ćete primorati hipofizu da odmah proizvede hormone koji olakšavaju bol, endorfine.

Lek od đumbira

Ova biljka ima analgetsko dejstvo i brzo deluje. Možete je koristiti na dva načina — kao čaj ili da koren ove biljke jednostavno grickate. Čaj se sprema tako što se 1/3 đumbira u prahupomeša sa čašom vode ili soka i pije više puta dnevno.

Recept za migrenu koji gotovo momentalno otklanja bol

Dve kašičice himalajske soli (može da se nađe u bilo kojoj bolje snabdevenoj prodavnici zdrave hrane), pomešajte sa sokom dva limuna. U to dodate izrendanu koru limuna. Sve pomešajte i dodajte dva decilitra vode. Dobro izmešajte i popijte naiskap.

 

 

 

Komentari (0)
Loading