Uz ovu hranu nećete imati više PROBLEMA sa probavom: Deluje BRZO I EFIKASNO, osobodiće vas muka za tren oka!

Vesti 21.03.2022 15:31 0

Ubrzajte vaša creva na prirodan način i oslobodite se gasova

Uz ovu hranu nećete imati više PROBLEMA sa probavom: Deluje BRZO I EFIKASNO, osobodiće vas muka za tren oka!

Shutterstock

Ako se zdravo hranite, pijete dovoljno tečnosti i vodite relativno aktivan život teško da ćete imati problema sa probavom, ali nije nemoguće. Sa ovom mukom se susreću skoro svi, a uz ove namirnice rešite ih se brzo i lako. 

Tamne banane 

Kupite one koje su požutele i koje imaju smeđe flekice. Znači trebaju vam prezrele ali ne baš jako gnjecave. U ovom stadijumu šećeri u bananama su se u potpunosti razvili, one su slađe i lakše prolaze kroz vaš probavni sistem. Možete ih izmiksati u kašicu i dodati im malo probiotičkog jogurta, pa čak i zamrznuti i jesti kao sladoled.

Kiseli kupus 

Prepun je vitamina B, C i K,a  budući da je fermentisana namirnica, kiseli kupus prirodno sadrži probiotike i prebiotička vlakna. Osim što je niskokaloričan (oko 30 kalorija po šoljici). 

Masline

Bakterije koje masline sadrže dobre su za našu probavu, imaju visoku koncentraciju mononezasićenih masti, koje smanjuju rizik od pojavljivane dijabetesa tuoa dva. 

Semenke lana

Ovo je mnogima jedna od najbržih pomoći protiv zatvora. Uzmite jednu kašičicu semenki i zvaćite uporno i dugo,te ćete dobiti sluzave semenke u kojima se nalaze lekovita svojstva. 

Povećajte ulje u ishrani

Treba da jedete i što više zdravih prirodnih ulja kojih ima dosta u orašastom voću, semenkama i avokadu.

Izbegavajte sve vrste testa, jer usporava rad creva i podstiče gojenje.

Komentari (0)
Loading