Narodni lek DREVNIH MAJA: Ostatke ovog povrća uvek BACATE, a niste ni svesni da čisti CEO organizam od BAKTERIJA, dok kilogrami samo padaju!

Vesti 23.03.2022 15:28 0

U ishrani starih Maja kukuruz je bio najzastupljeniji

Narodni lek DREVNIH MAJA:  Ostatke ovog povrća uvek BACATE, a niste ni svesni  da čisti CEO organizam od BAKTERIJA, dok kilogrami samo padaju!

Shutterstock

Često se kukuruzna svila baca, jer ljudi nisu upoznati sa njenim lekovitim svojstvima. To naravno nikada ne bi radili kada bi znali za šta je sve dobar njen čudotvoran čaj koji se jako jednostavno pravi. Čaj od kukuruzne svile je bio poznat lek još od 5000 god pne. 

Kukuruzna svila vam može pomoći da se izborite mnogim oboljenjima. Dobra stvar je i što ispijanje ovog čaja nema nikakve štetne posledice po naš organizam. Kukuruzna svila, u obliku čaja je jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog caja se u toku jednog dana može nekoliko puta povećati količina izlučene mokrace, i to bez štetnih posledica. Kukuruza svila deluje protivupalno i štiti i umiruje urinarni trakt i bubrege.

Ubrzava proizvodnju urina, a da pritom ne iritira urinarni sistem. Pored toga pomaže pri izbacivanju kamena iz bubrega.

Čaj od kukuruzne svile može da vam pomogne da smršate, a idealno je sredstvo ako za par dana treba da se uvučete u haljinu, koja vas nakon zimske sezone steže. Izbacićete toksine i višak tečnosti, a pored toga ćete se otarasiti i celulita.

Kukuruzna svila se ponegde koristi u terapiji benigne hiperplazije prostate, protiv hepatitisa, kao antidijabetik kod dijabetesa, protiv mokrenja u krevetu, takođe blagotvorno deluje kod problema sa srcem, smanjuje visok krvni pritisak, otklanja umor i smanjuje nivo lošeg holesterola.

Način pripreme i upotreba čaja

Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti šoljom (200 ml) hladne vode i zagrejati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. Ispijanjem ovog čaja, za samo jedan dan, nekoliko puta se može povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posledica.  Čaj se ne preporučuje da pijete nekoliko sati pre spavanja. Ukus može da se popravi jedino limunom.

 

 

 
Komentari (0)
Loading