ŽENE SU U NEVERICI ovaj lek koji nosite u tašni UKLANJA PERUT posle prvog pranja

Andrea Orlandić Vesti 16.10.2021 13:09 0

Milioni ljudi muče muku sa svrabom kože glave, a perut im svakodnevno zagorčava život

ŽENE SU U NEVERICI ovaj lek koji nosite u tašni UKLANJA PERUT posle prvog pranja

pixabay

Mnogi troše velike sume novca na razne šampone i druga sredstva protiv peruti, a postoji jeftina alternativa koja vrlo brzo deluje. Reč je o leku koji često koristimo protiv bolova - acetilsalicilnoj kiselini ili jednostavnije - aspirinu.

Ovaj lek deluje protivupalno kada se primeni na koži, a činjenica da nema steroida doprinosi da bude još bezbedniji.

Aspirin može odlično da posluži za piling kože glave i da očisti skalp od odumrlih ćelija, masnoće, sebuma kao i naslaga raznih proizvoda koje koristimo za pranje, regeneraciju i stilizovanje kose. On umiruje upalu, a ne isušuje kožu kako ponekad može da deluje tipični šampon protiv peruti. Ovo je posebno važno ako imate suvu kosu koju je neophodno hidrirati.

Potrebno je da izdrobite tri tablete aspirina i dodate malo vode da bi se rastvorile. Izmešajte pastu sa malo svog omiljenog šampona i utrljajte u kosu. Izmasirajte lagano pa ostavite da deluje nekoliko minuta. Možete i da iščešljate blago koren kose češljem sa krupnim zupcima, više da biste izmasirali kožu glave, a ne da biste raščešljavali kosu.

Isperite i balzam nanesite samo na vrhove kose pa oblikujte frizuru na uobičajen način. Koža će biti čista, a svrab će prestati, piše magazin Lepa i srećna.

Komentari (0)
Loading