Ubrzava se metabolizam, a kilogrami NESTAJU: Čaj od CIMETA spremljen na OVAJ način daje NEREALNE rezultate

M. G. Vesti 01.04.2022 21:27 0

Čaj od cimeta za mršavljenje sjajan je način da se rešite viška kilograma i pripremite za prolećnu sezonu.

Ubrzava se metabolizam, a kilogrami NESTAJU: Čaj od CIMETA spremljen na OVAJ način daje NEREALNE rezultate

unsplash.com

Kada je reč o mršavljenju, svi stručnjaci se slažu u istom - bez promene ishrane i fizičke aktivnosti nije logično očekivati rezultate na duže staze. Baš iz tog razloga većina takozvanih "brzih" dijeta najčešće kao posledicu imaju jo-jo efekat, odnosno povratak kilograma u rekordnom roku.

Međutim, ukoliko ste ovog proleća zaista rešili da dovedete svoje telo u red i izgubite uporne "zimske" kilograme, pored redukovane ishrane i obavezne fizičke aktivnosti može vam pomoći i čaj od cimeta koji i te kako može da doprinese, a nema negativnih posledica.

Cimet ima niz benefita za organizam, a na vrhu liste je borba sa upornim masnoćama. Istraživanje sprovedeno 2012. godine je pokazalo da je ovaj začin, osim što je odličan za podizanje imuniteta, smanjenje šećera i holesterola u krvi, snažan sagorevač, poboljšava cirkulaciju i ima pozitivan uticaj na opstipaciju i smanjuje osećaj gladi.

Ovaj napitak topi naslage ravnomerno sa svih delova tela, a pogotovo višak kilograma na stomačnoj regiji, ali samo ukoliko se konzumira na pravi način.

Kako se priprema čaj od cimeta?

Za najbolje rezultate stručnjaci savetuju da ga pripremate sa limunom kako bi dodatno pospešili proces mršavljenja, a konzumira se do 4 puta dnevno. Naravno, ukoliko vam limun smeta, slobodno čak konzumirajte i bez njega.

Sastojci:

- Čaša vode
- Kašičica meda
- Pola limuna
- 1 štapić cimeta

Priprema

Stavite štapić cimeta u vodu i sačekajte da prokuva. Nakon toga dodajte med i iscedite limun. Po želji možete da dodate i malo đumbira ili bibera za još bolji efekat. Piće za mršavljenje je spremno. Konzumirajte jednu šolju dnevno. Najbolje bi bilo da to bude ujutru jer na ovaj način ubrzavate metabolizam.

Ukoliko ga pijete između obroka, cimet služi da suzbije osećaj gladi i unos nepotrebnih kalorija,a preporuka je i popiti ga pre vežbanja ili šetnje. Takođe, čak i da čaj od cimeta pijete jednom dnevno, u večernjim časovima, dobres trane su što sprečava potrebu za kasnim "grickanjem", a njegova delotvornost trajaće i tokom noći i raditi na sagorevanju masnih naslaga.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading