Na ovaj NAČIN pobljšajte MEMORIJU: Uz pomoć ovih PRAVILA nećete više nikada ZABORAVLJATI!

Vesti 05.04.2022 12:38 0

Veoma jednostavni a efikasni saveti

Na ovaj NAČIN pobljšajte MEMORIJU: Uz pomoć ovih PRAVILA nećete više nikada ZABORAVLJATI!

pixabay

Nije bitno koliko godina tačno imate, memorija vam je bitna za apsolutno sve u životu. Bilo da su neke dugoročne ili kratkoročne informacije, bitno je da ih obradite i sačuvate. 

Ovo su saveti koji mogu da pomognu u održavaju zdravlja našeg mozga

1. ISHRANA

Još od malih nogu, hrana je presudna u razvoju našeg mozga. Nekvalitetna hrana utiče na povećanje telesne mase i loše deluju na mozak.  

Ograničite unos šećera, prerađene hrane, rafinisanih žitarica. 

Proteini životinjskog porekla treba da povećate, zdrave masti, i antioksidanata. 

2. MASNE KISELINE

Kada pričamo o zdravim mastima, omega 3- kiseline su od presudnog značaja za sve funkcije vezane za naš mozak. Najviše se nalazi u morskim ribama. 

Davna istraživanja su pokazala da konzumacija omega tri kiselina poboljšava memoriju, povećava protok krvi u mozgu i još mnogo toga. 

3. VEŽBANJE

Nešto najbolje što možete priuštiti svom telu a u isto vreme i mozgu je - vežbanje. Povećaa belu i sivu materiju u mozgu, koja je presudna za sve važne funkcije pamćenja. 

Stručnjaci preporučuju pola sata minimalno da se vežba, bar pet puta nedeljno. 

4. SPAVANJE

Svi smo već upućeni da je sad presudan za naše opšte normalno funkcionisanje i blagostanje celog tela. Dok spavate, vaš mozak uzima sve informacije i sve što je nepotrebno on odbacuje. Kada niste dovoljno naspavani, ostajete prebukirani svim nepotrebnim informacijama, što vam izaziva glavobolju, lošu koncentraciju i loše raspoloženje.

Komentari (0)
Loading