ALARM koji telo šalje, poslušajte ga: Ako su vam ovakve BORE NA LICU, imate 10 puta VEĆI rizik od INFARKTA

M. G. Vesti 06.04.2022 08:58 1

Nezdrava ishrana, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost, stres negativno utiču na zdravlje srce, a lekari upozoravaju koja bora na licu otkriva da smo u riziku.

Srce

Shutterstock

Prioritet svih nas je da sačuvamo dobro zdravlje, a posebno zdravlje srca. Infarkt nekoga pogodi otprilike svake 43 sekunde, a do njega dolazi kada je protok krvi koji dovodi kiseonik u srčani mišić ozbiljno smanjen ili potpuno prekinut.

Nezdrava ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, pušenje ali i genetika su presudni za stvaranje srčanih oboljenja, a francuski lekari upozoravaju da jedna bora na licu ukazuje da osoba može imati problem sa srcem.

ALARM koji telo šalje, poslušajte ga: Ako su vam ovakve BORE NA LICU, imate 10 puta VEĆI rizik od INFARKTA

Shutterstock

 

Ljudi sa dubokim borama na čelu mogu biti pod većim rizikom da umru od kardiovaskularnih bolesti, pokazuju dvadesetogodišnje istraživanje koje je rađeno u Francuskoj.

Studija otkriva je da je duboka bora "mrštilica" prava crvena zastava i alarm za potencijlna srčana oboljenja ili moždani udar.

- Osobe koje imaju duboke bore između obrva imaju 10 puta veći rizik od kardivoskalurnih bolesti - navodi autorka studije, profesorka Jolanda Eskvirol i ističe da bore, ipak nisu najbolji metod za procenu kardiovaskularnog zdravlja, već analize krvi i pritiska.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Pera Detlic
06.04.2022 12:21

Moja zena ide na nano kliniku na botox lice joj je zategnuto ne mogu da je ustinem za obraz,nigde bora.