Ovo je najefikasniji PRIRODNI PROBIOTIK protiv gasova koji mnogo SMRDE: Mogu se kupiti svuda, a ODMAH pomažu

M. G. Vesti 06.04.2022 12:45 1

Gasovi su vrlo neprijatni, a posle neke hrane ili problema sa crevima, mogu da nepodnošljivo smrde... evo koji probiotici i namirnice mogu da pomognu.

Ovo je najefikasniji PRIRODNI PROBIOTIK protiv gasova koji mnogo SMRDE: Mogu se kupiti svuda, a ODMAH pomažu

Shutterstock

Posle obroka u kojima su zastupljeni kupus, kelj ili luk, ali i nakon poremećaja mikrobioma u našim crevima, gasovi mogu da postanu izuzetno smrdljivi. To se najčešće dešava kad preovlađuju metan i vodonik-sulfid.

Da biste se izborili sa ovim problemom, lekari savetuju da ishranom vratite ravnotežu mikroorganizama u stomaku, pre svega, uzimanjem probiotika. Potražite bogatije doze (sa bar 10 miliona bakterija), a uz to svakog dana uzimajte fermentisanu hranu. Redovno treba da pijete jogurt i kefir, fermentisane mlečne proizvode koje ćete naći u svakoj samoposluzi.

Druga preporuka je kiseli kupus, najbolje domaći, jer će pasterizacija ubiti baš one mikroorganizme koji su vam potrebni. Polako možete da vraćate u svoj jelovnik i dobre izvore probiotika - jabuke, ovas i banane, pa čak i crni i beli luk, ali u malim količinama.

Promena mikrobioma može da potraje i mesecima, ali tome treba pristupiti s mnogo optimizma, jer će vam doneti opšte poboljšanje zdravlja.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
citalac
12.04.2022 08:05

mozda je kis kupus dobar probiotik ali gastritasi i cirasi ne smeju da ga jedu. cak i jabuke su upitne. nazalost vestacki su prihvatljibiji.