Smanjuje HOLESTEROL, štiti JETRU i spušta PRITISAK za čas: Ovaj čaj je bukvalno MAGIČAN, a često ga zaobilazite u KUHINJI!

Vesti 09.04.2022 14:49 1

Ovaj čaj je neverovatno ukusan i povoljan, a retko ga koristimo

piće

Shutterstock

Mnogi nisu upoznati sa moćnim dejstvom čaja od hibiskusa iako je jedan od najukusnijih koji možete pripremiti.

Čaj od hibiskusa delotvoran je kod povišenog holesterola, povišenog krvnog pritiska, gripa i prehlade, pomlađivanja kože, viška kilograma, probavnih tegoba, lošeg raspoloženja, dijabetesa, bolesti jetre, rashlađivanja tela i anksioznosti...

1. Smanjuje holesterol

Čaj od hibiskusa pomaže da se smanji nivo lošeg LDL holesterola iz tela, čime štite organizam od bolesti srca. Uz to, štite se i krvni sudovi od oštećenja. Hipolipidemična i hipoglikemijska svojstva ovog čaja mogu biti korisna onima koji pate od poremećaja šećera u krvi, kao što je dijabetes. Istraživanje sprovedeno na pacijentima s dijabetesom tipa 2 pokazalo je kako konzumacija ovog čaja snižava holesterol i trigliceride što pomaže u upravljanju tom nepredvidivom bolešću.

2. Štiti jetru

Antioksidativna svojstva čaja od hibiskusa pomažu u lečenju bolesti jetre. Oni pomažu da se vaše telo zaštiti, jer neutrališu slobodne radikale prisutne u tkivima i ćelijama. Zapravo, poboljšava celokupno zdravlje organizma.

9. Spuštanje krvnog pritiska

Kod prehipertenzije ili hipertenzije, posebne kod starijih osoba, čaj od hibiskusa je pravi prirodni lek. Ima antioksidativna svojstva i može da snizi krvni pritisak za gotovo 10 jedinica. Kako biste to postigli, potrebno je da pijete oko tri šoljice čaja na dan.

Komentari (1)
Loading
Tanja
09.04.2022 15:31

a moze li da se zasladi sa medom imam domaci best of bee homoljski med pa da ga dodam u rashlađenu tecnost?