Vežbajte sa Anom: Ako nemate VREMENA za vežbe, vaša TERETANA može postati i KANCELARIJA

Vesti 11.04.2022 10:25 0

Postoji veliki broj vežbi koji vam može pomoći da se dok ste na poslu rešite napetosti u vratnom delu i ramenima, pokrenete i rasteretite

Vežbajte sa Anom: Ako nemate VREMENA za vežbe, vaša TERETANA može postati i KANCELARIJA

Shutterstock

 Za čitateljke portala „NajŽena“ Ana Ignjatović (@vezbam.online), instruktorka aerobika i pilatesa i sportsko rekreativni voditelj personalnih fitnes programa, je pripremila nekoliko vežbi rastezanja koje će vas relaksirati tokom radnog vremena, a za čije vam izvođenje treba svega par minuta. 

Ovim putem im poručuje:“Vežbe koje su pred vama su lake za izvođenje i ne iziskuju puno vremena. Potpuno razumem današnje žene koliko su zauzete, a verujem da mogu da odvoje svega par minuta dnevno i da se rastegnu i opuste za kancelarijsim stolom.

Takođe, poručila bih im da kad god su u mogućnosti, umesto pokretnim stepenicama ili liftom idu običnim stepenicama, time će na svakih 10 pređenih istrošiti 4 kalorije. 

 

 

 Potom, ne bi bilo loše sići stanicu ranije ili parkirati malo dalje od kancelarije, pešačenjem ćete istrošiti više nego dok sedite u autu. Kada god možete, dok razgovarate sa kolegama ili  pričate telefonom, ustanite sa svoje kancelarijske stolice i šetajte.


 Ako nosite visoke štikle, ne bi bilo loše da u svojoj kancelariji imate i jedan par udobnih cipela, koje ćete nositi kada niste na sastancima i klijentima. I na kraju, podignite noge na stolicu pored par minuta, time ćete odmoriti stopala i sprečiti proširenje vena“, završava Ana.

 

 

Komentari (0)
Loading