Lagala je pratioce na mrežama da boluje od RAKA i tako zaradila ogromne PARE: Evo kakva KAZNA je sačekala

Vesti 15.10.2021 10:35 0

Australijska velnes blogerka Bel Gibson kažnjena je sa 410.000 australijskih dolara jer je zavaravala svoje pratioce na društvenim mrežama i čitaoce njenih knjiga da ima rak mozga i da ga je uspešno izlečila ishranom i prirodnim sastojcima.

Lagala je pratioce na mrežama da boluje od RAKA i tako zaradila ogromne PARE: Evo kakva KAZNA je sačekala

Printscreen/Youtube

Bel je slavu stekla upravo na svojoj izmišljenoj bolesti. Izdala je kuvar i aplikaciju “The Whole Pantry”, na kojima je zaradila 420.000 australijskih dolara. A nedavno je proglašen krivom za kršenje pet zakona o zaštiti potrošača.

Sudija Debi Mortimer je u izricanju presude rekla da je Gibson "iskreno" veroval u to što govorila i da je verovatno imala iluzije o svom zdravlju.

Na društvenim mrežama dobila je na popularnosti, tvrdeći da je lečila rak ajurvedom, terapijom kiseonikom, glutenom i dijetom bez šećera, piše BBC.

Sudija je takođe izjavila da je Gibson targetirala određene grupe ljudi za koje je znala da može da "osvoji" - mlade devojke, azilantie, bolesnu decu.

Gibson je obećala da će deo zarade od kuvara podeliti sa nekoliko dobrotvornih organizacija, ali novac nikada nije stigao do njih.

Tako je zapravo i postala sumnjiva. Na kraju je i sama priznala u intervjuu za Australian Women’s Weekly da njene tvrdnje nisu tačne i da nikada nije imala rak.

Njena prevara je razotkrivena 2015. godine. Ni danas niko ne zna šta je podstaklo Bel na takav stravičan potez i prevaru, a australijske vlasti počele su da joj oduzimaju imovinu u maju ove godine jer nije platila kaznu koju joj je izrekla vlada ove zemlje.

Komentari (0)
Loading